Gadget-kalenderen #5: Kulørte lamper til skærmen

6. december 2013 kl. 09:55
Har du altid drømt om at peppe din computer eller dit fjernsyn op med lidt funky belysning, er Lightpack den perfekte gadget.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Engang var blåt lys i det store tower-kabinet toppen af poppen i nørdland - så man rigtig kunne se den muskuløse hardware gennem kabinettets ruder.

Den slags case-modding er gået lidt af mode, men et nyt produkt gør det nu nemt at få masser af kulørt lys koblet til din computer: Lightpack, som består af ti små LED-striber, der monteres bag på skærmen eller tv'et.

Projektet er blevet finansieret via crowdfunding på Kickstarter, hvor folkene bag bruger en hel del plads på at fortælle om, hvordan lys omkring skærmen er godt for dine øjne.

Men – uanset hvor sundt eller usundt farvet lys måtte være: Det vigtigste er da, at det ser godt ud!

Artiklen fortsætter efter annoncen

Grundprincippet er det samme som i Philips' Ambilight-fjernsyn, hvor indholdet på skærmen bliver analyseret og farverne bliver 'forlænget' via LED-lyset monteret bag skærmen. Men Lightpack kan du bruge med din computer også, og alt er open source.

Det er også nemt at styre lyset manuelt fra sin smartphone eller tablet, hvis der er brug for lidt diskolys, når vennerne skal imponeres.

Softwaren bag er døbt Prismatek, er skrevet i Qt og kører på Windows, Android, Linux og OS X. Man kan også bruge den med små computere som Raspberry Pi og lignende, ligesom den kan bruges med alle former for små mediecentre, der kører på Linux.

Lightpack-folkene indsamlede i maj måned en halv million dollars til projektet i Kickstarter-kampagnen, og nu er de første eksemplarer begyndt at blive sendt ud til dem, som troede på projektet og støttede det.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Men der går tilsyneladende lidt tid, før det er i fri handel. Lightpack-hjemmesiden er også lige nu ret skrabet, indtil produktet bliver klar til salg. Det er dermed også usikkert, om man overhovedet kan nå at købe den før juleaften.

Prisen var i Kickstarter-perioden på 50 og 60 dollars for de hurtige, uden forsendelse, altså mellem 275 og 330 kroner.

Læs mere på projektets Facebook-side.

Remote video URL

Hvis du har et tip til en spøjs julegave, som ikke står forrest i stormagasinernes vinduer så send os til tip her.

Se bag ved tidligere kalenderlåger:

#1: Rasberry Pi

#2: Mini papirscanneren Doxie

Artiklen fortsætter efter annoncen

#3: PS4

#4: 'Banantastaturet' Makey Makey

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger