Gadget-kalenderen #3: Japansk tidsrøver til familiens spillefugl

4. december 2013 kl. 08:022
Dagens julegaveide er Asiens repræsentant i den verserende konsolkrig. Sony Playstation 4 er landet.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Gadget-kalenderen, 4. december: Denne onsdags kandidat til en plads under juletræet er et af to uundgåelige punkter på millioner af ønskelister over hele verden. Den fylder mindre end sin forgænger, men den har lagerplads til 500 gigabyte - og harddisken kan man selv skifte ud.

Playstation 4 udgør den ene akse i kampen om at erobre tv-skærmene i gamer-hjem og kollegieværelser, og Sonys nye spillekonsol er i den halvdyre ende af gaveskalaen. Den koster således omkring 3.500 danske kroner, hvilket dog er cirka 500 kroner billigere end konkurrenten fra Microsoft, Xbox One.

Playstation 4 kører på en 8-kernet 64-bit x86 processor, der er udviklet af AMD og går under navnet Jaguar, og Sony er altså gået væk fra at bruge cell-processorer i deres konsoller. Grafikken håndteres af en næste-generations Radeon grafikprocessor, der leverer en ydeevne på 1.84 TFLOP/s.

Maskinen har 2 porte til USB 3.0, en port til aux og naturligvis drev til både blu-ray og dvd. Styresystemet hedder Orbis, og det er en modificeret version af open-source systemet FreeBSD.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den klassiske Dual Shock-controller har også fået en overhaling, der skal gøre den til en ergonomisk bedre oplevelse, ligesom spilleren kan nyde godt af højtaler og touchpad.

Playstation 4 har fået glimrende anmeldelser, men juryen er stadig ude, da spiludvalget fra start ser en anelse tyndt ud. Men med 2 millioner solgte enheder per 1. december, ser Playstation 4 ud til at blive et solidt julegavehit.

Du kan stadig sende dit forslag til en gadget, der fortjener en plads under træet.

Se bag ved tidligere kalenderlåger:

Artiklen fortsætter efter annoncen

#1: Rasberry Pi

#2: Mini papirscanneren Doxie

2 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
4. december 2013 kl. 09:18

Det er alt sammen meget godt og spændende med ideer til ønskelisten... men hvor f*** køber man en PS4, så man kan få den inden jul? De er jo udsolgt overalt.