Gadget-kalenderen #3: Japansk tidsrøver til familiens spillefugl

Dagens julegaveide er Asiens repræsentant i den verserende konsolkrig. Sony Playstation 4 er landet.

Gadget-kalenderen, 4. december: Denne onsdags kandidat til en plads under juletræet er et af to uundgåelige punkter på millioner af ønskelister over hele verden. Den fylder mindre end sin forgænger, men den har lagerplads til 500 gigabyte - og harddisken kan man selv skifte ud.

Playstation 4 udgør den ene akse i kampen om at erobre tv-skærmene i gamer-hjem og kollegieværelser, og Sonys nye spillekonsol er i den halvdyre ende af gaveskalaen. Den koster således omkring 3.500 danske kroner, hvilket dog er cirka 500 kroner billigere end konkurrenten fra Microsoft, Xbox One.

Playstation 4 kører på en 8-kernet 64-bit x86 processor, der er udviklet af AMD og går under navnet Jaguar, og Sony er altså gået væk fra at bruge cell-processorer i deres konsoller. Grafikken håndteres af en næste-generations Radeon grafikprocessor, der leverer en ydeevne på 1.84 TFLOP/s.

Illustration: ifixit.com

Maskinen har 2 porte til USB 3.0, en port til aux og naturligvis drev til både blu-ray og dvd. Styresystemet hedder Orbis, og det er en modificeret version af open-source systemet FreeBSD.

Den klassiske Dual Shock-controller har også fået en overhaling, der skal gøre den til en ergonomisk bedre oplevelse, ligesom spilleren kan nyde godt af højtaler og touchpad.

Playstation 4 har fået glimrende anmeldelser, men juryen er stadig ude, da spiludvalget fra start ser en anelse tyndt ud. Men med 2 millioner solgte enheder per 1. december, ser Playstation 4 ud til at blive et solidt julegavehit.

Du kan stadig sende dit forslag til en gadget, der fortjener en plads under træet.

Se bag ved tidligere kalenderlåger:

#1: Rasberry Pi

#2: Mini papirscanneren Doxie

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere