Gadget-kalenderen #2: Papirscanner til inderlommen

Dagens gave-idé kan være i en større voksensko. Og så kan den scanne feriebilleder og kvitteringer.

Gadget-kalenderen, 3. december: Dagens bud på et julegavehit er til personen, der meget gerne vil have digitale kopier af alle papirer - med det samme. Den fylder ikke meget under træet, faktisk kan den være i enhver jakkelomme med respekt for sig selv.

Den bærbare papirscanner Doxie vejer 403 gram, og den scanner en A4-side i fuld farve på otte sekunder. Doxie scanner også fotografier, og det er muligt at sende det scannede materiale direkte til sin computer eller smartphone via wifi.

Hvis man ikke er i nærheden af hverken computer eller wifi, så giver den interne hukommelse på Doxie lagerplads til 600 sider eller 2400 fotografier, og hvis man vil udvide hukommelsen, sætter man bare et SD-kort i.

Der er også porte til USB-flash-hukommelseslæsere, ligesom man kan bruge trådløse netværkskort i SD-kort-formatet til at forbinde via wifi.

Med den medfølgende software kan ordens-elskeren holde styr på papirerne, og konvertere dem til søgbare pdf´er. Den lille papirscanner virker med både PC og Mac og koster cirka 1000 kroner.

Det er ikke for sent. Du kan stadig sende dit forslag til en gadget, der fortjener en plads under træet.

Se bag ved tidligere kalenderlåger:

#1: Rasberry Pi

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Anonym

Julegave annon 2003 - jo de var populære for 10 år siden. Men før man brænder 1 kkr af og propper en 400 grams scanner med batteri og memorykort i inderlommen eller i skoen? så bør man måske overveje om smart-phonen var løsningen.

De fleste smart-phones har kameraer med en opløsning som nemt leverer fuld opløsning i A4 størrelse, og som oven i købet laver det om til PDF format og putter det i dropbox eller en af de utallige andre sky-tjenester (eller blot i telefonens memory, så man kan vente til man kommer i nærheden af et WiFi net før man uploader).

Link til Android udgaven af CamScanner Link til iPhone udgaven af CamScanner

  • 4
  • 1
#3 Anonym

Jeg kunne helt klart godt finde på at anskaffe mig sådan en.

Jeg scanner al vores post ind og gemmer det i iDocument, men jeg har et stort bagkatalog der endnu ikke er scannet (da jeg syntes at det er lidt besværligt med vores flatbedscanner uden arkføder - primært besværligt grundet dens placering på hjemmekontoret).

Der kunne jeg da godt se mig selv sidde ved spisebordet og scanne ind på memory kort for senere at køre OCR.

Jeg har dog også overvejet at lave en holder så jeg kan bruge vores DSLR som scanner (skulle også bruges til at overføre papirbilleder til arkiv)

  • 0
  • 0
#4 Erik Pedersen

Jeg savner de vigtigste data: Største opløsning og garanti for kvaliteten af det resulterende billede; papirscanner - kan den også scanne en side i bog/hæfte (uden at rive siden ud, som en tidl. statsminister gjorde engang)?

Det sidste har jeg nogle gange brug for, og hvis kvaliteten er i orden, er det lidt lettere end at anvende flatbed-scanneren.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere