Gadget-kalenderen #15: For 108.000 kroner Mac-monster

Hvis du har penge på kistebunden og hader roterende paraplyer, så er dagens julegaveide lige noget for dig.

Bag dagens låge i gadget-kalenderen finder man en gave i den dyre ende. Til gengæld er ydeevnen også derefter.

Den nye Mac Pro er baseret på de nyeste Xeon E5 processorer fra Intel, og der er plads til op til 12 processorkerner på hver 2,7 gigahertz. Maskinen kan bestykkes med op til 64 GB DDR hukommelse, der kører på 1866 MHz, og som lagerplads kan man vælge en SSD på mellem 256 GB og 1 TB - så skulle der også være plads nok.

Der burde heller ikke være den grafik-opgave, som ikke kan overkommes på Mac Pro. Der er to grafikprocessorer, og de er begge af typen AMD Firepro workstation class, med op til 6 GB RAM på hver. Kort fortalt bør det være muligt at undgå den multifarvede paraply, også ved tunge opgaver.

På designsiden er Mac Pro også ret unik. Det lille computerkraftværk er pakket ind i en metallisk sort cylinderform, og med en højde på 25 cm og en diameter på 16,7 cm fylder den ikke meget i (kontor)landskabet.

Mac Pro har fire USB 3.0-porte, seks Thunderbolt 2-porte, HDMI og Ethernet-udgang. Og så understøtter den brug af tre 4K-skærme på samme tid.

Til superbrugeren

Som du kan læse, så har Apple ikke sparet på teknologien, der er stoppet ind i deres nyeste maskine. Og der desværre også et prisskilt, der matcher de flotte specifikationer. Man kan selv konfigurere sin computer på Apples hjemmeside, så prisen kan variere en del. Men med en 4K-skærm fra Sharp og uden præinstalleret software kom Version2s ønske-mac til at koste over 108.000 kroner. Glædelig jul.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (9)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#3 Adam Tulinius

Altså, hvad er det lige der menes med 'paraply'? I særdeleshed undrer jeg mig over sætningen '.. at undgå den multifarvede paraply'.

Selv google translate ville næppe oversætte 'fan' med 'paraply'. Wtf?

 • 2
 • 3
#5 Thomas Johansen

Hvis man kan leve med at diameteren bliver én cm større, så kan man starte DYI projektet med et mini-itx bundkort, så man har mulighed for lidt ordentlige hestekrafter.

Dog bliver det nok problematisk at få presset et ordentligt grafikkort derned, med mindre man laver en omformer til PCI stikket.

 • 0
 • 0
#7 Jakob Damkjær

Så kom frisk vis priserne på tilsvarende PC hardware...

Husk at motherboardet skal ha 60GB/sec transfer og har ikke set et eneste PCI indsstikkort med Thunderbolt 2...

Så uden en sådan er det faktisk ikke muligt at sætte et lignede system op.

Men kom frisk hvad koster et 6 kanal fiber kanal kort der kan håndtere 20 Gbit på hver kanal ?

Hvis man finder tilsvarende grafik kort (hvis man køber dem i Danmark) koster de hurtigt 15.000 - 20.000 HVER. Så alene for grafik kortene ville det blive 30.000-40.000, så derefter har man 30.000-40.000 tilbage til resten...

Hvad er det nu en 12-core Xeon E5 koster ? og 1 TB SSD disk koster ? og 64 GB RAM koster.

God jul til alle ;)

 • 3
 • 1
#8 Michael Hansen

Så specielt er mac hw nu heller ikke (kan dog godt lide konceptet/designet af den nye Mac Pro, så er ikke ment som kritik af den som sådan).

Husk at motherboardet skal ha 60GB/sec transfer og har ikke set et eneste PCI indsstikkort med Thunderbolt 2...

Thunderbolt 2, er som du skriver 20Gbit/s, her er det dog værd at bemærke at Thunderbolt 2, reelt bare er ganske alm. PCI Express i forklædning, kombineret med DisplayPort.

PCI Express på et alm Haswell bundkort, kan sagtens håndtere op til 256GB/s total bandwidth hvis du tager alle PCI Express lanes i brug.

Men kom frisk hvad koster et 6 kanal fiber kanal kort der kan håndtere 20 Gbit på hver kanal ?

Hvorfor blandet fiber ind i det? Thunderbolt 2 er implementeret på Mac's med et ganske almindeligt "elektrisk" kabel, ikke via et fiber kabel (Ved godt standarden virker med begge, men hvis vi ser på hvad folk rent faktisk har implementeret den som/sælger den med).

Du kan sagtens finde almindelige bundkort fra f.eks Asus der har thunderbolt 2 stik, dog ikke 6 stk, dog vil du derudover have alm. PCI Express lanes etc.

Hvis man finder tilsvarende grafik kort (hvis man køber dem i Danmark) koster de hurtigt 15.000 - 20.000 HVER. Så alene for grafik kortene ville det blive 30.000-40.000, så derefter har man 30.000-40.000 tilbage til resten...

Den store Mac Pro model med D700 grafikkort er jo reelt bare rebadged AMD FirePro W9000's, de kan findes til 18600 DKK per styk for samme kort

Hvad er det nu en 12-core Xeon E5 koster ? og 1 TB SSD disk koster ? og 64 GB RAM koster.

E5-2697 = 15000 DKK pr. 12 core CPU. 1 TB SSD (sværere at sammenligne da de køber NAND flash og loder det direkte på bundkortet, men lad os sammenligne med en alm SSD disk (her samsung)) = 3110 DKK. 64GB ram (DDR3 ECC 1866Mhz) = 4600 DKK

Om det er billigere selv at lave en almost copy skal jeg ikke kunne sige, det er dog værd at bemærke Mac Pro'en er baseret på Ivy Bridge, ikke Haswell, som er det nyeste der er ude.

Bare for at få lidt facts her, god jul.

 • 2
 • 0
#9 Jakob Damkjær

Dejligt med fakta

Så 18600 x 2 for gfx 15000 for cpu hvad er preformance på den Samsung ssd du nævner nu bare for at vi holder fakta i fokus ?

Og de der w9000 er ikke nogen langsomme grafikkort så at de har et andet navn er vel ca 100% ligegyldigt. Og eftersom andre interconnects ikke kan levere 20 gigabit Per sekund så er thunderbolt 2 stadig rigtig hurtigt uanset om du taler grimt om det.

Almindelige pci express lanes ? Hvor mange mener du der ?

 • 0
 • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere