Gadget-kalenderen #10: Alkometer til smartphonen, inden du kører hjem i aften

Det kan være svært at vurdere, om du har fået en kop øl eller snaps for meget, hvis du skal køre hjem fra julefrokosten, men dagens gadget kan hjælpe dig på rette vej. Med Smardis A-Scan bliver din smartphone til et alkometer, der kan måle promillen med helt ned til 0,005 % præcision.

I denne snapseglade julefrokosttid står mange mennesker overfor at skulle vurdere, om promillen stadig holder sig under de lovpligtige 0,5, inden de sætter sig bag rattet og kører hjem.

Med dagens gadget kan du gøre denne beslutning nemmere for dig selv og andre ved at blæse ind i Smardis A-Scan alkometer, der kan tilsluttes din smartphone via jackstikket.

Selve alkometret behøver ikke mundstykker, da læberne ikke rører fysisk ved enheden, hvilket gør den idéel som omgangsmåler, når mange mennesker hurtigt skal have målt promillen efter julefrokosten.

Til at måle og vise resultatet kan downloades en gratis app på AppStore, og alkometret kan oplades via en medfølgende USB-adapter. Hele pakken kan købes online for 495 kroner.

Ifølge salgsteksten måler A-Scan din promille med to decimalers nøjagtighed og via app'en fortæller den om helbredsfaren ved din nuværende tilstand.

Hvis du har et tip til en spøjs julegave, som ikke står forrest i stormagasinernes vinduer så send os et tip her.

Se bag ved tidligere kalenderlåger:

#1: Rasberry Pi

#2: Mini papirscanneren Doxie

#3: PS4

#4: 'Banantastaturet' Makey Makey

#5: Lightpack

#6: Kom ind i cockpittet på din radiostyrede racerbil

#7: Sovebrillen

#8: 1D-printeren

#9: Trommesæt i bukserne

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (10)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#3 Henrik Pedersen

Jeg har aldrig forstået behovet for disse - det er ligesom vi mennesker er, "lad os nu lige som den kan gå" typerne, hele tiden. Aaaarh promillen er kun 0,49 så kan jeg sagtens køre hjem! Så bliver man stoppet og betjentens udstyr viser 0,51. Voila!

Hvorfor i al verden overhovedet prøve? "Jamen vi nyder vores alkohol".

Jeg kan ikke tage at høre det udsagn! Nyd jeres cola, jeres saftevand eller noget helt andet. Hvis I nyder jeres alkohol så meget, at I har behov for at ligge og lege med grænsen hele tiden, så burde I måske få tjekket om I er afhængige. Og hvis I er så voksne at I ikke kan tage et glas sodavand i stedet for snapsen, så er I også voksne nok til at betale for en taxa.

 • Bemærk at ovenstående kommer fra en gymnasieelev som kender alt til voldsom druk, der ender galt på alle tænkelige måder. Alligevel respekterer jeg alle jer andre bilister nok til kun at føre bilen hvis jeg er absolut sikker på at min alkohol-promille er 0,00.
 • 6
 • 0
#5 Kristian Dalgård

Halvlederbaserede alkoholdetektorer kan fås for under $5 på eBay, men er af gode grunde ikke godkendte. Jeg købte én for sjov, og som man kan læse mange steder på nettet, var den vildt utilregnelig og kunne påvirkes af mange forskellige faktorer udover alkohol.

En "ægte" detektor er baseret på brændselsceller, koster desværre en mindre formue og skal kalibreres 1-2 gange om året. Man kan vist også få engangsdetektorer, der virker. Det er trist, men en Smardi A-Scan bliver aldrig til andet end et festlegetøj.

http://en.wikipedia.org/wiki/Breathalyzer#Public_and_private_consumer_use

 • 4
 • 0
#6 Michael Trolle

Halvledere er slet ikke præcise nok til at kunne estimere om du kan køre eller ej - lad i det hele taget aldrig et alkometer vurdere dette. Men brug det som en hjælp.

Det nyeste og mest populære smartphone alkometer på markedet, som samtidig er det mest præcise med elektrokemisk brændselscelle sensorer er BACtrack.

Det er dokumeteret værende lige så præcist, som politiets.

Se mere på: http://BACtrack.dk

 • 0
 • 1
#8 Michael Trolle

Som du så fint, hvilket er meget let har fundet ud af, er det en del af min forretning, ja. Det er ikke noget, som er skjult - har ikke oprettet en bruger med et andet navn og spammet herinde, så forstår ikke din påstand.

Har blot bidraget til debatten, samt hjulpet dem, som ønsker et ordentligt og pris-rigtig alkometer - da de fleste i Danmark benytter dårlig/gammel teknologi eller er ekstremt dyre.

Du skal være velkommen til at skrive privat, da jeg ikke mener kommentarerne er relevante i forhold til alkometre.

 • 0
 • 2
Log ind eller Opret konto for at kommentere