Gadget-kalenderen #1: Genopliv ånden fra før Commodore 64 med Raspberry Pi

2. december 2013 kl. 10:001
Gadget-kalenderen #1: Genopliv ånden fra før Commodore 64 med Raspberry Pi
Illustration: Wikimedia Commons.
Version2 vil sammen med læserne hjælpe med at få noget hardware på ønskelisten i år, og første bud er en klar favorit.
Artiklen er ældre end 30 dage

Gadget-kalenderen, 2. december: Vi kan lige så godt få overstået det, der ligner årets julegavehit, hvis vi skal gå efter de forslag til gadget-kalenderen, som læserne har sendt ind. Står den til Version2-læserne, så skal der ligge en Raspberry Pi under juletræet.

Eller måske i sokken, hvis man foretrækker sine gaver på den måde, for Raspberry Pi er så lille, at den sagtens kan være i en sok.

Raspberry Pi blev født som et projekt, der skulle hjælpe skoleelever med at forstå, hvordan computere fungerer, og de skulle selv kunne skrive software til den. Ikke ulig den tankegang, som fødte den første generation af hjemmecomputere, før det hele gik op i at bytte spil på kassettebånd.

Den lille computer er blevet brugt til utallige hobbyprojekter, og selvom den måske ikke kan hamle op med en stor fuldblods-pc, så kan den være både et lille mediecenter og server.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hvis man gerne vil hjælpe modtageren af gaven lidt på vej, og ikke har noget i mod at vente lidt på at få det fysiske eksemplar, så er samlesættet Kano måske et alternativ.

Den indeholder ikke blot en Raspberry Pi, men også et samlesæt bestående af højttaler, tastatur, kabler og forskellige lektioner, som introducerer dig til at programmere. Kano er netop ved at afslutte sin Kickstarter-kampagne og forventer at kunne sende de første masseproducerede enheder ud til juni 2014.

Et lignende dansk projekt, Raspberrypod, har i øvrigt netop lanceret sin kampagne for at rejse startkapital til Raspberry Pi-baserede undervisningssæt målrettet danske skoleklasser.

Det er ikke for sent. Du kan stadig sende dit forslag til en gadget, der fortjener en plads under træet.

1 kommentar.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
3. december 2013 kl. 08:57

Jeg håber alt det bedste for RaspberryPod-projektet! Der er behov for skolesæt med Raspberry Pi's. KANO ser også spændende ud men der er også behov for en dansk vejledning