Går du på internettet med din mobil?

Version2 kigger i en ny meningsmåling på internetadgang via mobiltelefonen. Undersøgelse viser, at halvdelen af nordiske erhvervsfolk har mobiltelefoner med adgang til e-mail.

80 procent af erhvervsfolk i Danmark, Norge og Sverige finder det vigtigt at have adgang til e-mail hele arbejdsdagen, viser en undersøgelse gennemført af Gallup for teleselskaberne Nokia og Telia.

Undersøgelsen er gennemført i slutningen af 2006 og viser, at 48 procent af de adspurgte har en mobiltelefon med e-mailfunktion.

Knap 80 procent af de adspurgte forventer, at deres brug af mobile e-mail vil stige i løbet af det kommende år. Samme melding kommer fra pressechef i Telia, Rune Fick Hansen.

»Vi forventer, at 20 til 30 procent af vores erhvervskunder vil benytte e-mail på mobilen i slutningen af 2007. Tallet ligger i øjeblikket lidt under 10 procent men efterspørgslen er kraftigt stigende,« siger han.

Ifølge 60 procent af deltagerne i undersøgelsen er den vigtigste fordel ved adgang til e-mail via mobiltelefonen, at det giver fleksibilitet ikke at være bundet til kontoret.

På de følgende pladser over fordele ved mobile e-mail fremhæves, at det er muligt hurtigt at svare på spørgsmål, og at man med e-mail på mobilen slipper for at medbringe den bærbare computer.

Version2 tjekker i den nyeste meningsmåling til venstre på sitet, om du går på internettet fra en mobiltelefon for at surfe eller læse e-mail.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Rolf Ask Clausen

Ja, jeg kan gå på nettet med mobilen. Nej, jeg bruger det sjældent, det er for sløvt, bøvlet og displayet er for lille.

Jeg bruger til gengæld dagligt gprs->bluetooth->bærbar i toget til at hente og sende mail. Uhh, tynd linje og et dejligt lean-and-mean webinterface, lige som i gamle dage, dengang ASCII var konge.

/Rolf

  • 0
  • 0
#2 Casper Thomsen

Jeg har lige tilbragt en uge i Sverige, og her var det en stor fornøjelse at benytte min Sony Ericsson M600i med relativt stor skærm og Opera Mini til at tjekke mail, danske nyheder og så videre.

Operas elegante mobilbrowser gør, at man får noget mere ud af skærmpladsen, hvis man sætter skriftstørrelsen ned.

Jeg tror, at den store udfordring lige nu - ud over bedre mobiltelefoner - er danske mediers evne til at skabe mobilportaler på mobiltelefonens præmisser. Jeg oplevede generelt, at danske nyhedsmediers mobilsider har taget et stort skridt fremad i forhold til blot et år siden.

Men - sjovt nok var det mobiludgaven af DR's tekst-tv, som gav den bedste oplevelse. En kort liste med prioterede nyheder skrevet til at blive læst på en skærm uden alt for meget plads.

Også Gmail er en fornøjelse at bruge på mobiltelefonen, hvorimod jeg - som også tidligere ytret i dette forum - er ret utilfreds med Sony Ericsson-telefonernes indbyggede mail-applikation, der er for langsom og besværlig.

  • 0
  • 0
#3 Kim Schulz

Jeg bruger mobilen (som er en pda mobil hybrid) til at tjekke mail, surfe og andet hver dag. Jeg er dog noget skuffet over at priserne på data trafik via mobilen er så ekstremt dyrt I danmark endnu (og endnu værre hvis man roamer i udlandet). Billigste jeg lige kan finde er 10kr/mb og via 3G kan man dermed bruge en kr/sec hvis man henter noget ned via mobilen. Hvad mail angår, så kan man spare lidt ved at bruge Push, men det kræver jo lige at både mailserver og klient understøtter Imap IDLE.

Så længe at priserne er så urealistisk høje, vil "data" via mobilen ikke slå igennem for andet end en lille del af landets erhvervsfolk.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere