Spejdere genskaber FDF-landslejr i 3D med Streetview-teknologi

FDF'ere har brugt Streetview-teknologi til at genskabe stemningen fra den netop afholdte landslejr i Ry ved Silkeborg, hvor 12.000 FDF'ere har deltaget.

FDF'ere - og deres forældre - kan nu gå på opdagelse i FDF’s landslejr i Ry ved Silkeborg. FDF har taget 1500 billeder og syet dem sammen med Streetview-teknologi, så det er muligt virtuelt at gå gennem lejren

Daniel Kristensen og Johannes Lauesen er hovederne bag 3D kortet over FDF Landslejr 2011.

Ideen opstod, da de så en Googles Streetview-bil vende om, inden den kørte ind på lejrområdet. Selvfølgelig skulle der også fremstilles et 3D-kort over lejrområdet, var den oplagte konklusion.

Men helt så nemt var det dog ikke.

»Vi brugte nogle panoramaklasser i Googles maps-API. De er godt nok ikke særligt veldokumenterede, men vi fandt ved lidt søgning dog ud af, hvordan det kan lade sig gøre,« siger Daniel Kristensen til Version2.

Læs også: Spejderlejr anno 2011: Fibernetværk med sms-feed og live-nyheder på 17 storskærme

De 1500 billeder er taget over tre dage ved anvendelse af en linse fra firmaet 0-360.com, der giver et 360 graders billede. Ifølge Daniel Kristensen ville de to gerne have haft adgang til samme flerkamerateknologi, som Google anvender, men pengene rakte i første omgang kun til indkøb af linsen. GPS-positionerne opfangede de to ved hjælp af en iPhone.

»Vi har gået mellem 15 og 17 km for at gennemføre optagelserne, og så har vi brugt adskillige nattetimer for at få det hele syet sammen og koblet til GPS-oplysningerne,« Daniel Kristensen.

Ophavsmændene kalder deres frembringelse for Campview og lejrturen kan nydes på FDF.dk/campview.

På oversigtsbilledet er der markeret med rødt, hvor der er Campview-billeder. Aktiveres Googles lille gule "Pegman" kommer der en blå streg frem fra Streetviews besøg, men der er ikke billeder af selve lejren.

Selv mener de to ophavsmænd, at der er første gang, at en hel lejr er dokumenteret, så man efterfølgende kan gå ind og se den i en slags 3D. Det er dog formentlig ikke den sidste. Næste år er der spejdernes lejr, og her vil spejderne lave samme slags kort, fortæller Johannes Lauesen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#4 Jesper Jepsen

Er virkelig flot arbejde de har lavet, så det på Sletten den anden dag og er virklig flot arbejde, kan sige at vi gentager og udvider deres arbejde næste sommer i Holstebro på spejdernes lejr 2012. Nej virker heller ikke for mig, men så det i action på lejren så ved det kan få det lavet men de sover vel lejren ud endnu:)

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere