Fyringsvarsel på vej: Sådan vil staten spare 100 it-millioner

Digitaliseringsstyrelsen og Moderniseringsstyrelsen står foran massive nedskæringer. Inden måneden er omme, vil sparekniven dryppe blodrødt.

En større fyringsrunde er på vej i statens to styrelser, der beskæftiger sig med it.

Medarbejderne i Digitaliseringsstyrelsen og Moderniseringsstyrelsen vil inden længe få at vide, hvor mange af de 100 millioner kroner sparekravet lyder på, der skal findes ved at fyre folk.

»Jeg forventer desværre, at det bliver en stor del af de 100 millioner, der skal findes på lønbudgettet. Det her ligger langt over, hvad man kan effektivisere sig ud af, især fordi genopretningspakken allerede har hentet hvad der var af mulige effektiviseringer,« siger formanden for de overenskomstansatte i fagforeningen Djøf, Lars Qvistgaard, til Version2.

Version2 erfarer, at broderparten af besparelserne vil ramme Moderniseringsstyrelsen.

Blandt styrelsens nuværende opgaver er ansvaret for en lang række fællesoffentlige it-systemer som for eksempel ERP-systemet Navision Stat, Statens Lønsystem SLS og indkøbs- og fakturahåndteringssystemet Indfak.

Men Lars Qvistgaard argumenterer kraftigt for, at nedskæringerne nødvendigvis også må betyde, at der fremover skal løses færre opgaver:

»Der skal ske opgavebortfald. Det har vi sagt til ministeren er vores klare forventning. Folk bliver syge, og kvaliteten bliver umanerlig ringe, hvis medarbejderne bare skal løbe endnu stærkere,« siger Lars Qvistgaard.

Samtidig har Djøf krævet, at de fyrede får en pose penge til efteruddannelse eller et såkaldt outplacement-forløb.

»Arbejdsmarkedet er jo stendødt. Når staten lukker ned i den skala, ja så er der ikke andre steder at gå hen. Så vi har rejst krav om, at hver afskediget medarbejder får 25.000 kroner til at komme videre på,« siger Lars Qvistgaard.

Den forestående fyringsrunde har været under opsejling siden oktober 2011, hvor de to nye styrelser blev oprettet samtidig med, at IT- og Telestyrelsen blev nedlagt.

Læs også: Regeringen opretter ny Digitaliseringsstyrelse

»Reorganiseringen betyder samtidig, at Finansministeriet lever op til regeringens målsætning om at fokusere ressourcerne på kerneopgaver og dermed levere en besparelse til statskassen. Samlet set frigiver reorganiseringen 100 millioner kroner over de næste to år,« skrev finansministeriet i en pressemeddelelse fra 27. oktober sidste år.

I samme pressemeddelelse bedyrer departementschef David Hellemann, at reorganiseringen »skal hurtigt på plads«.

»De nye styrelser skal på plads og fungere så hurtigt som muligt. Samtidig skal vi over de næste par år nedbringe antallet af årsværk. Den proces vil vi gå igennem i tæt samarbejde med chefer og medarbejdere og så skånsomt som muligt«, udtalte departementschefen dengang.

Det er hverken lykkedes Version2 at få en kommentar fra Finansministeriet eller de to nævnte styrelser.

Opdateret 11.47: Finansministeriets pressemedarbejder oplyser i en e-mail, at medarbejderne ikke får besked om de forestående afskedigelser i dag, som det ellers tidligere har fremgået af artiklen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Mossa Merhi

Jeg er blevet meget kendt med IT- og Telestyrelsens arbejde. De gør nogle meget vigtige ting, for at fremme IT i det offentlige.. Og det her nedskæringer noget kommer til at ramme landet hårdt om få år. Mit bud få måneder, hvis udviklingen af de mange systemer som Digitaliseringsstyrelsen har fået bliver hæmmet.

  • 3
  • 0
#2 Jette Hartmann

"Det er ikke lykkedes Version2 at få en kommentar fra både finansministeriet og de to nævnte styrelser."

"både" burde nok have været skiftet ud med "hverken xx eller xx"

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere