De seneste år har der været stribevis af it-skandaler i politiet og retsvæsenet, senest med teledata-skandalen, men trods dette valgte Rigspolitiets ledelse torsdag at fjerne 19 stillinger i Rigspolitiets Koncern IT (KIT), hvilket svarer til knap 5 procent af medarbejderstaben i KIT. Det får både Rådet for Digital Sikkerhed, Dansk IT og fællestillidsmand i KIT Vivian Petersen til at frygte konsekvenserne.
Ifølge Rådet for Digital Sikkerhed er der brug for investeringer og ikke nedskæringer i digitale systemer for at have et moderne politi, der kan agere effektivt.
»I forvejen kæmper politiet med en lang række uddaterede systemer, og hvis man ikke får de nødvendige udviklingsressourcer, men i stedet bliver udmagret som i Skat, vil vi se endnu flere skandaler og endnu større regninger. Det er bekymrende, at der skæres i it-ressourcerne, for det jo hele tilliden til politiet, der er på spil«, siger formand for Rådet for Digital Sikkerhed, Henning Mortensen, til Politiken.
Brancheforeningen Dansk IT frygter på vegne af politiet, at det vil blive sværere at tiltrække den nødvendige ekspertise til at løse politiets it-opgaver, og KIT's tillidsrepræsentant, Vivian Petersen, frygter, at landets politimænd bliver presset og må gå på kompromis med sikkerheden. I en revisionsrapport på baggrund af teledata-skandalen fremgår det, at de uopdage fejl og mangler blandt andet skyldtes »utidssvarende« it-systemer »på et helt utilstrækkeligt niveau«.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.