Fynske Gangnam-borgmestre fjernet fra Youtube: Producent afviser brud på ophavsretten

Videoen med de fire fynske borgmestre, der danser til Gangnam Style er blevet blokeret på Youtube. Firmaet bag videoen afviser at have brudt ophavsretten.

En video, hvori borgmestrene fra fire fynske kommuner danser og synger til den sydkoreanske rapper Psys Gangnam Style, er nu blevet blokeret på Youtube efter et krav fra Universal Music. Det skriver Fyens.dk.

Videoen 'Sydfyn Style' blev et viralt hit, men er ikke længere tilgængelig. Teksten var skrevet til lejligheden, men musikken var Psys. Firmaet Fremtidsfabrikken, som har produceret videoen, mener dog ikke at have brudt ophavsretten.

»Vi mener ikke, de kan gøre et retskrav gældende, da det ikke er en reklamefilm,« siger projektleder Susanne Linnet Aagaard fra Fremtidsfabrikken til Fyens.dk.

Youtube fjerner på regelmæssig basis videoer, som indeholder ophavsretsligt beskyttet indhold, når rettighedshaveren eller andre anmelder videoen til tjenesten.

Originalen Gangnam Style er lige nu verdens mest sete video på Youtube med mere end halvanden milliard visninger af videoen, som blev lagt på Youtube af Psys pladeselskab for at promovere sangen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Claus Jensen

Jeg synes, det er et meget mærkeligt argument, at ophavsretten ikke er gældende, fordi det ikke er en reklamefilm. De har uden at spørge om lov brugt musikken i en video, som er blevet lagt offentligt tilgængelig på Youtube. Så er intentionen med selve videoen vel underordnet.

At det så er at gå i pænt små sko at få slettet den slags fra rettighedshavernes side er en helt anden sag...

  • 3
  • 0
#2 Daniel Udsen

Der er med 99% sikkerhed ingen jurist hos universal der overhovet at set den blokerede video, eftersom der er nul straf for misbrug af DMCA, og at udbyderne er tvunget til at fjerne først og spørge bagefter for at værre strafrie iforhold til DMCA, er det normal praksis at musikbranchen scanner youtube for lydtracks der matcher ting de har ret til(via automatisk software), i nogle tilfælde endda uden at have en ekslusiv ret det er f.eks. sket at folk med tilladelse til at videre distribuere musik er blevet udsat for DMCA takedown.

Det er også ret rutine at der sendes deciderede falcificerede takedown request via de automatiske systemer som en del af en politisk kampange.

  • 2
  • 0
#5 Søren Hald

Hvis jeg filmer mine katte sove på sofaen og smider det på Youtube med Gangnamstyle musikken kørende i baggrunden som jeg selv spiller på en ukulele, er det stadig beskyttet og må ikke bruges, i må ikke engang fløjte det! Reklame eller ej, i har ikke fået lov til at bruge musikken til formålet. BETAL.

  • 0
  • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere