Fup-hackere tilbyder at knække Facebook-kodeord på få minutter

For 275 kroner tilbyder en russisk 'hacker' at bryde et vilkårligt kodeord til en Facebook-konto. Rent fup advarer sikkerhedsfirma.

For en stor gruppe internetbrugere er sociale netværkstjenester blevet den primære kommunikationsform på internettet. Det kan få nogen til at falde for fristelsen til at ville se, hvad der ligger i indbakken på kærestens Facebook-profil.

Men udover at indbrud i andres konti er ulovligt, så skal man også passe på, advarer sikkerhedsfirmaet CSIS.

Selskabet har analyseret et angiveligt russisk websted, som tilbyder at knække kodeord til Facebook-kontoer på få minutter.

Brugeren skal blot betale omkring 275 kroner via Western Union eller Web Money og angive et Facebook-brugernavn. Derefter vil brugeren efter få minutter modtage kodeordet.

Men det er et rent fupnummer, advarer CSIS. Et simpelt kig på det Javascript, som ligger på siden, afslører, at scriptet blot skal narre brugeren til at overføre pengene.

Der sker slet intet forsøg på at knække kodeordet, i stedet får brugeren blot en besked om, at kodeordet er fundet, og brugeren skal betale for at se det.

Scriptet forsøger end ikke at kontakte Facebook, så hvis man indtaster et ugyldigt Facebook-ID, får man den samme besked om, at kodeordet er fundet, oplyser CSIS.

Inden for de seneste måneder har it-kriminelle øget opmærksomheden på de sociale netværk, og det er især gået ud over Facebook og Twitter. Det ondsindede program Koobface er således blevet fundet i flere varianter, som kan sprede sig mellem Facebook-profiler, og der har været adskillige forsøg på phishing for at få fat i gyldige login-oplysninger til de to tjenester.

Et af motiverne for at stjæle login-oplysninger til de sociale netværk kan være, at brugerne ofte deler links til websteder med hinanden. Hvis en kriminel overtager en profil med mange kontakter og spreder et link til et ondsindet websted, så kan der være mange af kontakterne, som ikke fatter mistanke, fordi linket kommer fra en person, de normalt har tillid til.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere