Funktionelle F# stormer frem

Microsofts bud på et funktionelt sprog, F#, er sprunget højt op af listen over populære programmeringssprog. Java og C er stadig de ubestridte konger.

Det begyndte som et projekt hos Microsoft Research, men nu er sproget F# ved at udvikle sig til et af klodens ti mest populære.

F# blev i hvert fald den helt store højdespringer på marts-udgaven af Tiobe-indekset - et forsøg på at måle hvilke programmeringssprog, der er ’oppe i tiden’. Hvor F# for et år siden lå på en 69. plads, er det funktionelle sprog nu drønet frem til en 12. plads. Som navnet antyder hører F# til i .Net-miljøet, men er baseret på ML og er inspireret af sprog som Scala og Erlang.

Tiobe-indekset er en popularitetsmåling, der indrager et væld af parametre, for eksempel antallet af kurser i sproget, antallet af udviklere, der bruger det, og mængden af firmaer, som reklamerer med det. Det afgør ikke, hvilket sprog der er bedst, eller hvilket der bliver kodet mest i, understreger Tiobe-folkene.

Men den slags bevægelser giver et billede af, hvad der er på vej frem, og hvad der rykker tilbage. Dermed kan man som udvikler holde øje med, om ens evner er på vej ud i kulden.

På de øvrige pladser i toppen af listen, er der dog ikke meget bevægelse. Hvor Java sidste år lå nummer ét, og C nummer to, er placeringerne nu byttet om, med en lille margen. Derefter følger Objective-C, C++ og C# i top 5.

Et andet funktionelt sprog, der får opmærksomhed, er Scala, som dog på Tiobe-indekset kun nåede en 42. plads.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere