Fuldskærms pop-up er seneste tiltag fra Microsoft til at få brugerne over på Windows 10

5. juli 2016 kl. 11:5926
Seneste stunt fra Microsoft i iveren på at få Windows 7 og Windows 8.1-brugere til at opgradere til Windows 10: Pop-up, der gerne kommer igen.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Microsofts aggressive fremstød for at få brugerne til at opgradere til Windows 10 har fået en tand mere: Selskabet viser nu en fuldskærms pop up-notifikation til brugere af Windows 7 og 8.1, hvor man understreger vigtigheden af at opdatere inden 29 juli, skriver The Guardian.

Trods overskriften 'Undskyld vi afbryder' overtager Microsoft altså hele brugerens skærm for at bede dem om at opgradere straks, alternativt blive mindet om opgradering senere, hvilket vil medføre, at pop up'en dukker op igen efter tre dage.

Nederst i venstre hjørne kan brugeren via to meget små links at vælge at blive underrettet yderligere tre gange i alt eller aldrig at blive forstyrret igen med den sag.

Teksten meddeler, at perioden for gratis opgradering til Windows 10 udløber d. 29. juli. Herefter koster det et gebyr.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kampagnen er seneste skridt for at få brugerne til at skifte væk fra seks-årige Windows 7 og to-årige Windows 8.1

Hittepåsomheden er stor

Sagen om opgradering til Windows 10 har haft mange facetter de sidste måneder. Senest blev Microsoft dømt til at betale en amerikansk kvinde næsten 70.000 kroner i kompensation, efter en automatisk Windows 10-opgradering har gjort hendes computer ubrugelig.

Forud for det belastede Microsoft Windows 8.1 eller Windows 7-brugere med en dialogboks/notifikation om at opgradering var planlagt til et bestemt tidspunkt men et et klik på det røde kryds gav ikke reaktionen 'luk boks' men var en accept af den planlagte opgradering.

Også dette setup blev dog normaliseret.

Ifølge Microsoft vil den nye pop-up notifikation ikke blive vist til brugere, der har en nyere version af Get Windows 10-appen installeret; ejheller dem, som har en computere der dokumenteret ikke kan køre Windows 10, lige som de brugere der tidligere har forsøgt at installere Windows 10 eller har rullet tilbage til Windows 7 eller 8.1. går fri.

26 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
26
10. juli 2016 kl. 21:01

For det første inkluderer "virksomheden" et utal af mindre virksomheder der ikke har egen it afdeling

For det andet antager du at en it afdeling også fremover vil kunne afslå opdateringen til Windows 10 Build X

Som MS pt fører sig frem er det vist kun et spørgsmål om tid før også enterprise versionerne får tvungen opdatering indbygget, sikkert med en "vent op til X dage.." funktion, men...

25
10. juli 2016 kl. 18:09

Det kunne måske handle om at det er nyeste winOS, hvor man selv er lidt 'herre i eget hus'.</p>
<p>Det kunne jo være at trusselsbilledet ikke er fokuseret udelukkende på malware, men på decideret 'nedetid', - og hvis man ikke har skyklapper på, så ved vi at MS er overivrige, og derfor af of til fejlagtigt kommer til at fejlkategorisere (host) forskellige 'tiltag' som sikkerhedsupdates.</p>
<p>Heldigvis er reelle sikkerhedsupdates aldrig fejlkategoriserede..........

Normalt udruller IT afd. et standard image, som er låst ned for de enkelte medarbejdere. Så nej, de er ikke herre i eget hus. Jeg kan ikke lige se, hvordan det skulle være et argument for at blive på Windows 7?

Min erfaring siger mig, at du stort set kun har nedetid på klient computerne fordi brugerne er local admins eller pga. malware. Så dit andet argument syntes jeg heller ikke virker helt logisk.

24
8. juli 2016 kl. 17:33

Et gæt:

  1. Gratis Windows 10 update udløber 29. juli
  2. Roll-back mulighed udløber 30 dage efter
  3. Microsoft leverer en tvungen opgradering, som reklameficerer hele brugerfladen
  4. Microsoft tilbyder en opgradering til 1000 kr for at fjerne reklamerne
23
7. juli 2016 kl. 09:19

Kort fortalt vælger man at opgradere fra XP til Windows 7.
Rent sikkerhedsmæssigt kan jeg ikke se, hvordan man i ramme alvor kan tage sådan en håbløs beslutning.

Det kunne måske handle om at det er nyeste winOS, hvor man selv er lidt 'herre i eget hus'.

Det kunne jo være at trusselsbilledet ikke er fokuseret udelukkende på malware, men på decideret 'nedetid', - og hvis man ikke har skyklapper på, så ved vi at MS er overivrige, og derfor af of til fejlagtigt kommer til at fejlkategorisere (host) forskellige 'tiltag' som sikkerhedsupdates.

Heldigvis er reelle sikkerhedsupdates aldrig fejlkategoriserede..........

K

22
6. juli 2016 kl. 23:31

Den forbedret sikkerhed der er kommet og kommer i Windows 10, er for mig en af de vigtigste parameter i forhold til om man skal opgradere. Dette gælder især hvis man kommer fra Windows 7.

Nuværende og nye sikkerhedstiltag er overordnet beskrevet i dette link.https://blogs.windows.com/business/2016/06/29/advancing-security-for-consumers-and-enterprises-at-every-layer-of-the-windows-10-stack/

Et ægte skræk eksempel kunne være denne artikel som Version2 skrev om i april. Kort fortalt vælger man at opgradere fra XP til Windows 7. Rent sikkerhedsmæssigt kan jeg ikke se, hvordan man i ramme alvor kan tage sådan en håbløs beslutning.https://www.version2.dk/artikel/sygehus-koerer-fortsat-windows-xp-paa-trods-af-det-ikke-sikkerhedsopdateres-715986

21
6. juli 2016 kl. 22:07

Jeg kører Linux som mit primære operativsystem

Som man siger: All OSes suck.

Jeg kører en absolut minimalistisk udgave af Linux med et Mac theme.

Det mest irriterende ved Linux er nok den ret aggressive load på batteriet. GNU/Linux er helt i bund hvad angår batterilevetid på en opladning. Og så det at det kører ganske sløvt på Nvidia, som desværre er hvad jeg har. Hvis man absolut vil have Linux, så ville jeg vælge en Acer med Intel. Acer kører generelt godt med Linux i min erfaring.

Når det så er sagt, så er det vel altid det samme; At det er umuligt at få det perfekte OS?

Nu er jeg blevet så gammel, jeg gider ikke flytte mere imellem OSer, men Windows 10 som UX er sådan set udmærket af hvad jeg har afprøvet, og batteritiden faktisk ret god. Hvis ikke jeg havde vænnet mig til Linux, tror jeg godt jeg kunne have levet med Windows10 på min egen comp.

20
6. juli 2016 kl. 11:30

Jeg skriver om frustrerede std.brugeres oplevelser, for det er her langt de fleste ikke aner hvad de skal gøre, dette eller hint program er væk, windows går direkte i BSOD efter "opgradering", hvor mange std.brugere kender i der laver backup ? Hvilket reelt er eneste sikre måde at "roll back" på ! Jeg kender og har læst om temmeligt mange der trods MS' forsikringer, har haft uoverstigelige HW problemer, og bestemt ikke kun med gammelt HW ! Har ligeledes været ud for/læst om ret mange som har forsøgt at rulle tilbage, hvorefter det tidligere OS ikke mere virkede eller flere programmer ikke virkede mere

Windows 10 er sikkert fint nok i sig selv.</p>
<p>Problemet er Microsofts måde at opføre sig på. Hvor man mest må frygte hvad de finder på at vi SKAL have næste gang.

Nope ! Langt størstedelen af dem der er blevet opgraderet, er brugere i ordets bogstavelige forstand, så de aner intet om at MS tricker dem til (med fantasifulde forklaringer) at det at have en online konto er det eneste rigtige, og skjuler muligheden "lokal konto" temmeligt godt, ved at bruge 1080p bmp's så mange IKKE kan se denne mulighed som findes ved at scrolle skærmbilledet, hvilket jo ikke er hvad std.brugeren forventer, (nej det vi kan se er det der er at se !)

At M$ så tvinger opdateringen ned i halsen på folk er godt nok ikke en acceptabel fremgangsmåde. Dét kan vi hurtig blive enige om. Men - tilbage til starten - hvorfor vil I ikke have nyeste version af et OS?

Overvågning ! Helt vanvittigt meget "telemetri" "keylogging" "reklamer, indtil videre kun for MS' egne produkter" "at MS gør det aldeles svært at vælge lokal konto for std.brugere" "det er ligeledes ikke let for std.brugere at slippe for at private data bliver sendt til One-drive" og jeg kan blive ved ! MS vil (koste hvad det vil) vide så meget som muligt om så mange som muligt, for at tjene pengene på at sælge personlige data den ene vej og reklamer den anden vej, måske ikke de første par år, MEN DET KOMMER ! de er jo et firma der skal tilfredsstille aktionærene ! Personligt vil jeg ikke have et OS der default er bygget op som en sandsynlig fremtidig platform for reklamer,og massive mængder af tracking, alt hvad vi foretager os på win 10 i default mode sendes til MS (iflg dem selv minus personlige data "for now") !

Her er lidt fra en tidligere ansat (15 år) hos MS, som er vild med selve win 10 minus al den tracking og crap som sendes til MS ! Han er lidt af en speedtalker !https://www.youtube.com/watch?v=TXTWCqTRIag ca 18 minhttps://www.youtube.com/watch?v=u1kGMCfb2xw ca 35 min

19
6. juli 2016 kl. 11:18

Jeg tror ikke at man må køre ældre versioner, hverken ved OEM eller box versioner. Man har før skulle købe en Downgrade licens for at køre ældre versioner. Det forholder sig anderledes ved erhvervs licenser. Har man en OVS aftale har man ret til den aktuelle og ældre versioner. Det samme er ved en MOL licens, her har man også mulighed for at køre ældre versioner.

Hæng mig ikke op på det, men sådan har jeg i sin tid fået at vide fra vores leverandør.

18
6. juli 2016 kl. 09:56

Har opdateret 2 stationære og 2 bærbare PC fra win7 og win 8.1. Ingen problemer. Det køre perfekt og performer bedre end 7 og 8. Har ikke oprettet MS konto på nogle af dem og har disablet hvad man nu kan, af rapportering til MS. Er godt tilfreds, men forstår godt brok fra dem der oplever at deres HW ikke er understøttet.

17
6. juli 2016 kl. 08:18

Tja, Windows 10 er langt fra perfekt. Fx :

Da min maskine besluttede sig for at opgradere til Windows 10 ( havde ikke bedt den om det - tvært imod ), endte jeg med at have et skærmbillede på ca. 10x 6 cm2 på midten af en 4K skærm... Det gør det ret så svært at udvikle software, når man ikke kan se noget som helst. Maskinen er rimelig ny, men jeg mistede netværk og kunne ikke se noget som helst. Computeren kørte fint med Windows 7.

En ren installation med Windows 10 resulterede i det samme. Ergo Windows 10 + drivere + min maskine = AAAAAAAAARRRRRRRGGGGGGGGGHHHHHHHHH!

Heldigvis, havde jeg en machine backup på netværket, som kunne lægges ind på maskinen igen ( tak til Henrik Sørensen for hans "I'll DBAN your ass" med udvidelse af Clonezilla ).

Windows 10 er ikke færdig. Der er også en hel del hardware, som ikke er understøttet ordentligt endnu ( og måske ikke bliver det ). Man bør efter min mening ikke opgradere blot for opgraderingens skyld. Man bør sætte sig ned og overveje, om fordelene opvejer ulemperne.

Som løsning på mine udfordringer bruger jeg nu en dual boot mellem Windows 7 ( til de enkelte programmer, jeg ikke KAN køre på Linux ) og en Linux distro. Mine kunder tilgår jeg via Remote Desktop fra Linux, så jeg har nu en Windows 10 fri virksomhed, og jeg har ingen intention om at skifte det.

16
6. juli 2016 kl. 00:26

ZDNet.com har artikel, af Ed Bott om samme emne, fået 869 kommentarer. Få af dem er MS pro. Artiklen er 5 dage gamle!?! ZDNet og Ed Bott er normalt MS venlig.

15
6. juli 2016 kl. 00:17

Jeg forstår det ikke. Hvorfor vil I ikke have den nyeste version af et styresystem? Hvis nogen kom og tilbød en gratis opgradering af min bil med nyt design og nye funktioner ville jeg da også sige jatak.

Win 7 har rigtig mange år på bagen og virker lidt gammeldags efterhånden og Windows 8 vil vi da vel gerne af med, ikke?

Sikkerhedsmæssigt er den også forbedret og hvem vil ikke have en sikrere computer?

I don't get it.

At M$ så tvinger opdateringen ned i halsen på folk er godt nok ikke en acceptabel fremgangsmåde. Dét kan vi hurtig blive enige om. Men - tilbage til starten - hvorfor vil I ikke have nyeste version af et OS?

Mac-folk opgraderer da næsten med det samme når der kommer en ny version.

Jeg kører selv både Windows og Mac så ingen fanboy her.

14
5. juli 2016 kl. 21:31

Hvis det er rigtigt, at Windows 10 er "den sidste" Windows microsoft releaser og udvikler på fremadrettet, så er spørgsmålet vel om man ikke gør sig selv en bjørnetjeneste ved krampagtigt af holde fast i den "bedste windows nogensinde!" (uanset om man synes det er Windows 97, 2000, XP eller 7), men bare skal stoppe jammeren, rive det plaster af og få Windows 10 til at spille eller skifte platform.

Du har nok helt ret, det er bedst at få skiftet til en helt anden platform med det samme. Jeg vil anbefale Linux Mint, køre bedre end Win10, og der er ikke brug for antivirus og andre stærk tvivlsomme programmer.

Man kan også sige, at med brug af skyen og enten en app, client eller browser. Så er MS windows stærkt på vej tilbage, med undtagelse af spil hvor det kom fra. DOS. Hvor det eneste OS skal, er at starte en browser, give agang til nettet, og det er så det.

Men forstår ikke, når man ved at Desktop OS nok snart er det eneste de rigtig har tilbage, at de så kun levere noget, der på en god dag kan kaldes midelmådigt

13
5. juli 2016 kl. 20:53

Jeg bliver simpelthen lige nødt til at smide en kommentar ind (med risiko for at blive kaldt paphat eller fanboi). Jeg har kørt Windows siden version 3.0 med alt det besvær der har fulgt med det, og min oplevelse er at Windows 10 er den udgave der er hurtigste at rulle ud, mindst licenshysteriske, hurtigst startende, og med den bedste hardwareunderstøttelse.

Med den nyeste iso-fil og en alsidig USB multiboot dimmer er der installeret Windows 10 på alt fra sønnikes gamer-laptop over firma pc'en til farmors pc på 45 minutter, og det har bare fungeret ud af boksen. 10+ forskellige modeller. 0 problemer.

Jeg synes på ingen måde at Windows 10 er perfekt. Den uskønne blanding af det klassiske kontrolpanel og de nye "indstillinger" vænner jeg mig aldrig til. Et farveskema som minder uhyggeligt meget om Windows 3 high contrast mode gør det heller ikke rigtigt for mig. Privacy-halløj og bloat-ware giver heller ikke roser - men det er der også hjælp til Jeg er sikker på at folks installationsproblemer er reelle, jeg kan blot ikke genkende dem.

Hvis det er rigtigt, at Windows 10 er "den sidste" Windows microsoft releaser og udvikler på fremadrettet, så er spørgsmålet vel om man ikke gør sig selv en bjørnetjeneste ved krampagtigt af holde fast i den "bedste windows nogensinde!" (uanset om man synes det er Windows 97, 2000, XP eller 7), men bare skal stoppe jammeren, rive det plaster af og få Windows 10 til at spille eller skifte platform.

12
5. juli 2016 kl. 20:35

Nederst i venstre hjørne kan brugeren via to meget små links at vælge at blive underrettet yderligere tre gange i alt eller aldrig at blive forstyrret igen med den sag.

Et klik og man er fri hvis man vil... Er det så svært?

11
5. juli 2016 kl. 18:14

Jeg har en maskine stående med Windows Medie Center. Det er super til at optage programmer med. WMC bliver fjernet i Windows 10.

Hvorfor opgradere? Jeg kan ikke se hvori opgraderingen hjælper mig.

10
5. juli 2016 kl. 17:39

Der er måske nogle oldgamle pc'er derude, som lige akkurat kan slæbe sig igennem windows 7 - bortset fra disse, hvilke tekniske problemer er der i at få windows 10? S

Windows 10 viker så langtfra, bare ud af boxen, selv om paphatte og MS fanboy påstår noget andet. Der er mange "småting" der ikker virker som PRINTER, DVD, IDE, LYDKORT og NETVÆRKS drev. Lidt lige som Linux før i tiden hvor der ikke var understøttelse eller små mangler som væltet læses. Nu er det omvendt, alt virker OUT OF BOX, i Linux , men Win10 fejler gang på gang.

Ud over små ting som printer uderstøttelse, DVD, Lyd og netforbindelse, så er det også sprøgsmålet om Win10's reportering og spionage, noget som man måske kan leve med, ligesom med google som privat person. Men som virksomhed der har firma data og persondata ligende, så er det ikke så godt med en sådan industrispionage, udover problemmer med at overholde den nye datalovgivning fra EU hvor Microsoft OneDrive ikke overholder kravene.

Bare 2 små ting, ud over det lidt mere personlig som, jeg har købt min PC, samt betalt for software. Så vil jeg også bestemme hvad, hvornår og hvordan der køres software på min PC. Noget som der muligt med andre OS, som også samtidigt giver en højere sikkerhed genneralt.

9
5. juli 2016 kl. 17:23

Er der ikke noget med at MS tillader at man kører ældre versioner end man har licens til ?

F.eks. WinXP selvom man har en VistaLicens. Eller Win7 på en win8.x licens Eller XP på en win8.x licens

???

Skulle man så ikke lad sin XP opgradere til en win10, så man kan installere win7 på maskinen ?

  • Blot en tanke...

K

8
5. juli 2016 kl. 17:07

... Problem solved

7
5. juli 2016 kl. 14:44

Windows 10 er sikkert fint nok i sig selv.

Problemet er Microsofts måde at opføre sig på. Hvor man mest må frygte hvad de finder på at vi SKAL have næste gang.

6
5. juli 2016 kl. 14:39

Så nu er operativsystemet i sig selv blevet adware, også hvis man har betalt for det.

Desværre ja, men der er en god og positiv vinkel på Microsofts barnlige tosserier..

Jag har for et par dage siden dræbt en Win 10, som var sneget ind på en Notebook. Der er virkelig en rar følelse, og du burde kunne sig til dig selv.. "Jeg dræbte en Win 10 i dag, og bidrog igen til mit samfund" ;)

Fra leverandøren var der ingen Win 10 driver til at understøtte denne model, og alligevel snød Win 10 sig til at fjerne en velfungerende Win 7.

Samtidig fik opdateringerne KB3035583, KB2952664 , KB3112343, KB3102810 m.fl. [1] sparket til de evige bitmarker. NB! vedrører Win 7 og for Win 8 og 8.1 er enkelte et andet nummer - check hver enkelt før du sletter.

[1]http://www.sevenforums.com/windows-updates-activation/380402-kb3083324-any-info-please-7.html?s=5c3084ef4fb25f6c45e668546bdcc89b

5
5. juli 2016 kl. 13:58

Jeg kører Linux som mit primære operativsystem og bruger dual boot med Windows til nogle få lukkede programmer, der kun kan køre der.

Når man opgraderer Windows, overskriver den bootloaderen, så jeg skal bruge tid og kræfter på at få den til at virke igen. Windows spiller ikke pænt, ligesom Linux, og sørger for at alle operativsystemer kan tilgås.

Mine programmer virker på Windows 8.1. Selvom jeg hader det, ser jeg ikke nogen grund til først at bruge tid på en opdatering og derefter bruge en masse tid på at reparere hvad Windows ødelægger. Dertil skal lægges en risiko for at Windows får ødelagt alle partitioner, så jeg skal bruge tid på at geninstallere alt.

Med to små børn, er mit liv for kort til at blive styret af nogle folk jeg ikke kan sige ret meget pænt om. Det eneste jeg beder dem om er, at lade mig være i fred!

4
5. juli 2016 kl. 13:21

Der er måske nogle oldgamle pc'er derude, som lige akkurat kan slæbe sig igennem windows 7 - bortset fra disse, hvilke tekniske problemer er der i at få windows 10? Så vidt jeg kan læse, er der ingen. Det virker som om hele debatten drejer sig om hvorvidt folk "frygter" windows 10. I mine øjne, var springet fra 8.1 til 10, mest et spørgsmål om en opdatering - og dem er folk jo glade nok for at få & installere...

3
5. juli 2016 kl. 12:54

Tja.

Når du nu alligevel mere eller mindre SKAL opgradere, og skal til at vænne sig til noget nyt programmel, kunne det måske være nu at du kunne overveje helt at smide Windows på porten.

Jeg er ihvertfald glad for at jeg ikke bliver påtvunget opgraderinger på den måde.

/Henning

2
5. juli 2016 kl. 12:41

Enhver snak om at Microsoft ikke har bagdøre i systemet må efterhånden være manet til jorden.

1
5. juli 2016 kl. 12:03

Så nu er operativsystemet i sig selv blevet adware, også hvis man har betalt for det.