Fuld knald på Python til statistik og videnskab

Anaconda og Jupyter gør Python endnu mere sejt for regne-folket.

Python har kronede dage til videnskabelige og statistiske formål.

Sproget, der på det seneste er udnævnt til både programmørernes favorit og det hurtigst voksende sprog, har slået pjalterne sammen med den gratis udgave af Microsofts kodeværktøj kaldet Visual Studio Code - i hvert fald for så vidt angår den distribution, der går under navnet Anaconda.

Det er en platform, der udover Python består af værktøjer til statistisk databehandling. Der findes allerede en anden Python-plugin til Visual Studio Code. Det skriver Zdnet.

Læs også: Python er verdens hurtigst voksende sprog

Et andet projekt med vind i sejlene, der svarer til Anaconda, er Jupyter, som er vokset ud af Python-distributionen IPython (ikke at forveksle med .Nets' implementation af sproget, der går under navnet IronPython.)

Jupyters formål er at understøttet datavidenskab og videnskabelig programmering med Python og andre sprog, så som R. Det, der trækker udviklerne ind i butikken, er blandt andet såkaldte 'notebooks', der kombinerer kode, data, visualisering og tekst i et dokument.

IBM benytter notebooks i den afdeling, der rækker ud til udviklerne, fortæller Glynn Bird fra virksomheden.

Her registreres afdelingens aktivitet, og al statistik logges til en database.

»Mens den gamle tilgang var at opsamle statistikken i et regneark, rundsende det med henblik på ændringsforslag, og gentage cyklussen, kan alle med notesbøger få adgang til dokumentet på samme tid, og ændre det sammen. Og endnu mere vigtigt: Data kommer fra det underliggende kerne-datasæt,« siger han til Jaxenter.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Thomas Andersen

Man må sige at Microsoft har fået øjnene op for python. I november ansatte de som nævnt udvikleren af vscode plugin'et til python. Det var bare et open source project før. Nu sender de vscode med i anaconda, bruger notebooks i deres cloud, tilbyder det i sql server, i deres machine learning studio og der er snak om at bruge python som alternativ for vba i excel.

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere