Fuld fart på den digitale signatur

Over halvdelen af de danskere, der har anskaffet en digital signatur, anvender den mindst en gang om måneden, viser en ny undersøgelse.

Befolkningen er nærmest delt i spørgsmålet, om de anvender digital signatur.

Ifølge en ny undersøgelse anvender 54 procent af de borgere, der har en digital signatur, den en gang om måneden, mens 46 procent stort set aldrig anvender den. Det skriver Børsen.

Det er analyseselskabet Userneeds, der har foretaget undersøgelsen, men der er dog ikke oplysninger om, hvordan undersøgelsen er foretaget, eller hvor mange deltagere der har været i undersøgelsen.

IT- og Telestyrelsen oplyser, at der formentlig er udstedt i omegnen af en million digitale signaturer, men der er ikke præcise tal for, hvor mange der reelt har modtaget en digital signatur, da den samme modtager kan have modtaget flere digitale signaturer.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Niels Kristian JENSEN

Jeg hjælper nogle spejdere med Internet, og kan se to steder, digital signatur fejler:

1) Børn/unge under 18 år kan ikke få en signatur. 2) Private web-steder kan ikke (så vidt jeg ved) godkende brugere vha. digital signatur. Hvis nogen kan korrigere mig især mht. 2) så vil det være næsten som en julegave i utide - hvis jeg tager fejl, så håber jeg at ing.dk og v2.dk hurtigst muligt tager login via digital signatur i brug.

  • 0
  • 0
Jon Bendtsen

Hej

Teknisk set kan private sagtens godkende brugere via digital signatur. Du kan bruge deres CRL til at se om deres certifikat er revoked, og ellers kan du bede din webserver om at stille krav om at client har et certifikat og at det er udstedt af en bestemt udsteder.

Hvis du ønsker det kan du hyre mig til at lave det for dig, 1.200,- pr påbegyndte time + moms.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere