Fujitsu sætter sig tungt på driften af Århus Kommune

Fujitsu overtager driften af 14.500 it-arbejdspladser i Århus Kommune. Samtidig indfører kommunen Fujitsus ESDH-system. Samlet pris: 145 millioner kroner.

Fujitsu har hevet en af de tunge ordrer i land. Århus Kommune har netop valgt den japanske it-gigant til at stå for driften af 14.500 it-arbejdspladser samt drift af post-, kalender- og portalsystemer. Det skriver Computerworld.

Som led i aftalen skal Fujitsu også levere et nyt ESDH-system til 5.000 af kommunens medarbejdere.

»Det er første gang, vi ser en kommune gå så drastisk til værks. Det er nyt, og jeg synes, det er positivt at se kommunerne rykke nu,« siger Fujitsus danske direktør Hans Iakob Estrup til Computerworld.

Aftalerne har ifølge avisen en samlet værdi på 145 millioner kroner, men til gengæld skulle kommunen kunne spare to millioner kroner årligt med de nye kontrakter.

»Jeg forventer, at andre kommuner vil følge efter os. Ved at lægge driften ud får vi nu et kvalitetsløft for cirka de samme penge,« udtaler afdelingschef i Århus Kommune, Flemming Nielsen, i en meddelelse.

De kommunale it-medarbejdere, der med den nye aftale flytter over til Fujitsu, har tidligere protesteret over den planlagte udlicitering, og har forsøgt selv at få lov at byde på opgaven ? uden at denne kamp dog endte med et konkret bud.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere