Frygter nye kup-planer mod DKUUG-formuen

Menigt medlem i DKUUG Ejler Ottesen har indledt sin egen kampagne, der skal forhindre fremtidige forsøg på at overtage foreningens formue på 13 millioner kroner.

Dønningerne fra den hektiske generalforsamling i Unix-brugergruppen DKUUG sidste år har endnu ikke lagt sig. Den gang forsøgte to prominente medlemmer af DKUUG Peter Toft og Jacob Sparre Andersen at komme igennem med et forslag om at flytte DKUUG's formue på 13 millioner kroner over i en fond med en selvsupplerende bestyrelse, der skulle støtte arbejdet med blandt andet open source-projekter.

Ændring af vedtægterne

En ihærdig indsats fra blandt andet bestyrelsesmedlem Keld Simonsen forhindrede i sidste øjeblik, at det lykkedes Peter Toft og Jacob Sparre Andersen at få generalforsamlingen til at vedtage forslaget.

Men dermed er sagen ikke slut. Det mener i hvert fald Ejler Ottesen, der som menigt medlem har engageret sig i ændring af foreningens vedtægter.

»Som vedtægterne er udformet i dag, så er foreningens formue meget sårbar over for mulige kup,« siger han til Version2.dk.

Brugte reglerne

Blandt de punkter, som Ejler Ottesen peger på bør ændres, er reglen om, at formuen reelt kontrolleres af formanden og et andet medlem af bestyrelsen, samt reglerne om, hvordan fuldmagt gives videre for de medlemmer, der som eksempelvis firmamedlemmer råder over mere end en stemme.

»Der er ingen tvivl om, at Peter Toft og Jacob Sparre Andersen havde sat sig meget grundigt ind i reglerne, for alt hvad de har gjort, er i overensstemmelse med vedtægterne, så det tager jeg hatten af for. Men jeg synes ikke, at det ville være rigtigt, at de ville overtage kontrollen med formuen, og det mente medlemmerne jo heller ikke,« siger han.

Han understreger, at han udelukkende har engageret sig i denne sag som menigt medlem.

Afviser nye fondsplaner

Peter Toft afviser over for Version2.dk, at arbejde med aktuelle planer om at få kontrol med DKUUG-formuen.

»Det forholder sig jo sådan, at generalforsamlingen pålagde bestyrelsen at arbejde videre med konkrete planer for placering af formuen, og det arbejde afventer vi. Jeg synes stadig, at tanken om en fond er god, for på den måde kan vi komme til at gøre mange gode ting for open source,« siger han.

DKUUG's formue kom i hus da Teledanmark (TDC) i 1996 købte det DKUUG-ejede internetselskab DKnet for tyve millioner kroner.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#3 Henrik Kramselund Jereminsen Blogger

Enhver der bruger så meget tid på at "sikre formuen" ender med at blive mistænkeliggjort - for at ville sikre en del af kagen til sig selv.

DKUUG har ikke rigtigt noget at byde på indenfor Open Source idag og er uden betydning.

Lad blot den formue stå og æde sig selv op i foreningen. De har jo fint vist at de kan bruge ca. et årsbudget på 800.000+ kr på advokater og rådgivning.

Tænk hvis man havde målrettet 800.000 til noget reelt open source relevant arbejde.

  • 0
  • 0
#4 Jesper Krogh

Google fortæller meget om folk .. Det fortæller også noget om folk, når der er forbløffende lidt information :-)

Det kunne klæde DKUUG at være ligeså åbne om deres aktiviteter og tiltag som eksempelvis BSD-DK og SSLUG. Det kunne jo fange nogle misforståelser før de kommer på forsiden af Version2.

Jesper

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere