Frygt for Trump og Brexit giver comeback til Bitcoin

4 kommentarer.  Hop til debatten
Frygt for Trump og Brexit giver comeback til Bitcoin
Illustration: Casascius.
Politisk uro i verden har givet et løft til den alternative krypto-valuta Bitcoin. Det er konklusionen i en ny analyse, der spår at værdien af alle bitcoin-transaktioner i år vil nå 92 milliarder dollars
7. juli 2016 kl. 09:12
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Forventningerne til den digitale kryptovaluta Bitcoin har i længere tid været mere slukøret i forhold til, da nyhedsværdien var frisk.

Men i mellemtiden er der sket noget. På blot ét år er kursen på en bitcoin nemlig steget med et ordentlig spring på over 270 procent: Fra 224 euro stykket til nu 610 euro. Og det kan faktisk blive endnu højere. Det skriver Danmarks Radio.

Når kursen er steget så drastisk skyldes det især uroen på de finansielle markeder, usikkerheden om briternes EU-fremtid samt hvorvidt den kontroversielle Donald Trump kan vinde præsidentembedet i USA. Sådan lyder konklusionen i en ny rapport fra analyseselskabet Juniper Research.

»Hvis Donald Trump bliver præsident i USA, er der en meget reel sandsynlighed for turbulens på de finansielle markeder. Men bitcoin ville trives i et sådant marked, i hvert fald indtil effekten på traditionelle valutaer er kendt«, skriver Windsor Holden, der er medforfatter til rapporten. Desuden peger rapporten på, at mængden af nye bitcoins snart halveres, hvilket ventes yderligere at øge værdien.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I alt spår Juniper Research, at værdien af alle bitcoin-transaktioner i år vil nå hele 92 milliarder dollars.

Den digitale valuta fungerer uafhængigt af bankerne og det etablerede finansielle system. Derfor kan transaktioner i bitcoin-systemet og den underliggende teknologi, blockchain, ske til meget lave priser og på tværs af landegrænser.

Uafhængigheden fra de etablerede pengeinstitutter har samtidig gjort teknologien til et yndet betalingsmiddel for nettets mere lyssky aktiviteter. Selvom bitcoin-markedet stadig benyttes af folk med kriminelle hensigter, har systemet også vundet indpas fra såvel banker, venturekapitalfonde og private investorer.

4 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
4
10. juli 2016 kl. 19:17

Altså lukke eller overvåge Paypal, Western Union, Visa, Master og alle de nye aktøre, samt holde styr på at der ikke bare bliver byttet til kontanter, guld , sølv, biler, diamanter ...... ?

2
7. juli 2016 kl. 16:02

http://www.dr.dk/nyheder/penge/eu-vil-stramme-grebet-om-digitale-moenter

EU vil stramme grebet om digitale mønter, hvordan vil de det, lukke internettet ?

Bitcoin er jo at betrakte som kontanter, eller langt svære. Man kan jo ikke som med Euro, stoppe med at lave store seddler for at forhindre hvidvaskning og SKATE unddragelse. Tror slet ikke de forstår hvad det er, og hvordan det fungere ? Det er et anarkistisk og autonomt betalingsmidel uden styring og kontrol, basesret på matematik og "kryptering", og kan sikkert klare sig lige så godt som forløberen til Internetet,. som skulle virke under en Atomkrig.
Du kan sikkert også betalt og bruge din BC efter en sådan, med Euro er jeg ikke så sikker.

1
7. juli 2016 kl. 10:05

Finansielle markeder har deres helt eget, for det meste irrationelle, liv. Det fungerer kun i ganske särlige tilfälde at hvis der sker 'X' så derfor gör "Markedet" 'Y' .... Hvis det virkeligt var sådan at "nyheder" drev markedet så ville alle handle 'imod' nyhederne og 1) Först blive obskönt rige 2) Hurtigt annullere effekten.

Det er Omvendt: "Markedet" gör 'Z' af en eller anden intern grund, derefter springer alle "finans"-journalisterne til, hiver dagens mest prominente rygter og formodninger frem, välger det materiale ud som lige p.t. stemmer med journalistens egne fölelser og präsenterer det som Forklaringen.

Der er altid "turbulens på de finansielle markeder", det er präcis der skaber et marked. Snarere end plidder-pladder om Onde Trump (tm), noget som måske kan ske om Måneder så er der reelle, ägte, problemer NU - hvilket heller ikke har noget med bitcoin at göre.

Italian bank shares have tumbled in recent days and are the worst performers among European lenders this year on investor concerns over how they will handle some 360 billion euros of bad and non-performing loans.
:http://in.reuters.com/article/italy-banks-renzi-idINR1N18Y00E

Hvem holder "den anden ende"? Deutsche Bank, Naturligvis. Den eneste "usikkerhed i markedet" er om "man" vil bruge Brexit strategisk som undskyldning til at afskrive nogle döde "investeringer" eller om man som sädvanligt vil socialisere tabene via skatteyderne og sparke dåsen lidt längere ned af vejen.

Jeg vädder på Det Sidste. Det ligger ikke i EU's gener at löse et problem, når der findes en mulighed for at göre det mere kompliceret.

PS: Bitcoin kan rent logisk IKKE väre uafhängig "af bankerne og det etablerede finansielle system" eftersom bitcoin har en pris i "Markedet".