Frygt for koks i årsopgørelsen forsinker NemID til erhverv yderlige

Udsendelsen af årsopgørelserne står i vejen for lanceringen af det i forvejen forsinkede NemID til erhverv, der nu først åbner dørene 16. marts.

Ifølge den seneste udmelding skulle NemID til erhverv have været klar til lancering onsdag den 9. marts, hvilket er godt tre måneder forsinket i forhold til den oprindelige tidsplan.

Men nu bliver lanceringen skudt endnu en gang. For blot to dage før den planlagte lancering frigiver Skat årsopgørelserne for 2010, og for at være sikre, at intet uventet sker, har Skat bedt IT- og Telestyrelsen om at udskyde lanceringen af NemID til erhverv en uge til den 16. marts.

Der bliver dog ikke tale om et big bang af en lancering, da tjenesteudbyderne løbende bliver tilsluttet løsningen hen over foråret. Men leder af Center for Digital Signatur hos IT- og Telestyrelsen, Palle H. Sørensen, forsikrer over for Version2, at løsningen som sådan er klar.

»Infrastrukturen er klar den 16. marts. Vi har valgt at skyde datoen en smule i forhold til det, vi oprindeligt annoncerede, men det er for, at Skat kan være helt sikker på, at forløbet med selvangivelse og årsopgørelse går så smertefrit som muligt,« siger IT- og Telestyrelsen leder af center for Digital Signatur, Palle H. Sørensen til Version2.

Læs også: Oracle-licenser blokerer for virtualisering

Først når man har nået en kritisk masse af tjenesteudbydere, begynder DanID en stille og rolig migrering af de omkring 130.000 virksomheder over på NemID til erhverv.

Læs også: It-styrelse om NemID-forsinkelser: Nødvendigt for at få kvalitet

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Morten Hattesen

I en en tid med multimedie skat, etc er det utroligt hvor bøvlet det f.eks. pt er for os, www.eneret.dk at indberette moms på nettet.

Hvad mener du er så bøvlet ved indberetningen? Det tog mig ca 2 minutter i går at logge ind, indberette og gemme betalingsinformationer <71.. giro>.

Jeg må medgive, at skat.dk for erhvervsdrivende ikke ligefrem har et intuitivt layout/navigation, men "bøvlet" synes jeg altså ikke det er.

Og hvad har det i øvrigt med NemID at gøre (artiklens tema)?

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere