Frustreret far og app-udvikler føler sig presset til at fjerne populær Forældreintra-app

Omkring 50.000 har downloadet app'en F-Intra, men nu bliver den fjernet fra App Store og Google Play.

Den uofficielle app F-Intra, der kan bruges til at tilgå ForældreIntra-systemet fra en mobiltelefon, bliver nu fjernet fra App Store og Google Play. Det sker efter, at firmaet bag ForældreIntra, Itslearning, har stillet udvikleren bag F-Intra krav om vederlag og erstatning i udsigt.

Det skriver Politiken.

Det er Morten Slott Hansen, der har udviklet app'en. Det blev han inspireret til for snart to år siden, da hans søn Marcus begyndte i skole. I den forbindelse stiftede Morten Slott Hansen bekendtskab med ForældreIntra, som er en kommunikationsplatform mellem skole og forældre. Han blev chokeret over, hvor dårligt systemet fungerede fra en mobiltelefon.

Læs også: Frisk firmware sendte Skoleintra i knæ i 3 dage

Morten Slott Hansen, der til dagligt arbejder med app-udvikling, lavede app'en F-Intra for at rette op på manglerne i de officielle system. F-Intra er en wrapper, der skraber data fra ForældreIntra.

App’en er blevet downloadet af ca. 50.000, hvilket ifølge Politiken gør den til det mest populære af de uofficielle ForældreIntra-alternativer, som findes. Men nu har Morten Slott Hansen altså netop fjernet F-Intra fra App Store og Google Play.

Det føler han sig tvunget til af firmaet bag ForældreIntra, Itslearning

»For et par måneder siden bad de mig pænt om at trække den tilbage, og selvom jeg ikke mente, de havde hold i noget, satte jeg den i bero. Da de siden trak advokatkortet, har jeg nu helt fjernet den,« siger Morten Slott Hansen til Politiken.

Læs også: Regeringen afliver SkoleIntra

Advokatkortet har senest udmøntet sig i et brev dateret 12. maj med overskriften 'Krænkelse af Itslearning A/S's rettigheder'. Her meddelte et advokatfirma ham, at firmaet vil undlade at kræve vederlag og erstatning for den skete krænkelse, hvis han inden for otte dage skriftligt bekræfter, at han stopper sin app permanent.

»Så bliver man jo lidt nervøs. Som privatperson har jeg ikke råd til at køre en sag, og jeg har ikke lyst til at gå fra hus og hjem på grund af noget så åndssvagt, hvis det skulle ende med et erstatningskrav«, siger han til Politiken.

Direktør for Itslearning DK Per Thorbøll forklarer i en mail til Politiken, hvorfor firmaet har bedt Morten Slott Hansen om at stoppe app'en, selv om den stadig er gratis:

»Vi har modtaget en række henvendelser fra brugere, som fejlagtigt tror, at Itslearning står bag F-Intra. Der har været daglige henvendelser vedrørende denne type apps. Denne forveksling er meget uheldig for os og har medført en betydelig belastning af vor supportafdeling. Hertil kommer, at app'en - så vidt vi kan se - fungerer i strid med persondataloven, og det ønsker vi ikke at blive forbundet med.«

Morten Slott Hansen mener, at påstanden om, at han skulle have handlet i strid med persondataloven og god markedsføringsskik, er ude af proportioner med virkeligheden.

»Jeg synes, det er at gå over stregen. Jeg ser og gemmer jo ikke data. F-Intra gør bare det samme som en web-browser, der viser andres indhold. Jeg snylter heller ikke på deres system, tværtimod gør jeg et stort nummer ud af at sige, at jeg ikke har noget med det at gøre,« siger han til Politiken.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (14)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Cristian Ambæk

Jeg kunne godt tænke mig lidt mere "kød".

så vidt vi kan se - fungerer i strid med persondataloven, og det ønsker vi ikke at blive forbundet med

Hvis du blot tager data fra A til B og ændre måden det bliver vist på hvordan bryder du så persondataloven hver mindre din source bryder den?

Krænkelse af Itslearning A/S's rettigheder

Hvordan mener firmaet her at deres rettigheder er blevet krænket?

Vi har modtaget en række henvendelser fra brugere, som fejlagtigt tror, at Itslearning står bag F-Intra. Der har været daglige henvendelser vedrørende denne type apps

Så indtast dog en meddelse på jeres hovednummer der forklare forskellen...

Har Itslearning også været på jagt efter andre apps der wrapper info fra deres platform? Eller gik de målrettet og direkte efter F-Intra?

 • 6
 • 0
#6 Jan Lunddal Larsen

Måske er det værd at bemærke at SkoleIntra er en gammel Uni·C løsning, som itslearning overtog for knap to år siden.

Siden da synes jeg da, at det er gået meget frem, både med et mobilvenligt site og en relativ god app, der dog stadigvæk mangler et par ting.

 • 2
 • 1
#8 Jesper S. Møller

Jeg mener, hvis nogen kunne tro at det var Itslearning, der stod bag F-intra (som Itslearnings advokat hævder) kunne det modsatte jo også ske: Hvis nogen troede at Morten Slott Hansen havde noget med den officielle app eller sitet at gøre, ville det jo åbenlyst skade hans omdømme som softwareudvikler... ;-)

 • 6
 • 0
#10 René Nielsen

Er nogen bekendt med juraen i det her? Det kan jo være tomme trusler i den forstand, at man ikke kan forbyde en app med den type funktionalitet. Eller...

Nu har vi ikke noget konkret om hvori Itslearnings mener krænkelsen består i eller hvordan Morten Slott Hansen faktisk kodet sin app.

Men antager vi at Morten Slott Hansen har kodet den gratis og stillet den til gratis rådighed via app store og at app’en alene henter data på anfordring (på samme vis som en browser), så er sagen ”stendød” allerede før den kommer i gang.

Det er helt håbløst at Per Thorbøl fra Itslearnings udtaler at appen fungerer i strid med persondataloven. Måske skulle Politikken eller en anden journalist bede Per Thorbøl om at udbyde hvilken paragraf i Persondataloven som appen overtræder? For det er en blot en fremviser af data på linie med en browser – det er simpelhen noget sludder Itslearnings Per Thorbøl er citeret for.

Fordi man ikke har ret betyder det ikke at man ikke kan få ret – og det er Itslearnings advokat et udmærket eksempel på.

 • 2
 • 0
#11 Per Friis

Jeg melder mig i koret, der hylder Morten og hakker på Itslearnings. Jeg kan heller ikke se hvordan en app,som uden at omgåes, login, bruger offentlige tilgængelige data, kan være ulovligt, som René Nielsen siger, der den at sidestille med en browser, så de har bare, hentet et tæskehold, i klædt jakkesæt, til at true den innovative sjæl. hvor er det trist. Lige nu er Itslearnings, bare rystet, fordi at der er et udbud på vej fra KOMBIT, om den nye samarbejdsportal, så skal de lige sikre sig at der ikke er nogle der for gode ideer fra en velfungerende app. og hvis jeg skal være rigtig mistroisk, hvilke Itslearnings handlinger lægger op til, så vil de bare aflure, Mortens app, og bruge den i deres udbudsmateriale!

Morten, jeg håber at du følger med i denne snak, og få lyst til at lave et aps, som du kan smide appen i!, jeg vil gerne give et indskud, selv om at det er en gratis app!

 • 1
 • 0
#12 Henrik Jørgensen

Jeg har begge app's installeret på min telefon. Både Mortens og den officielle, og jeg må indrømme at jeg 9 ud af 10 gange benytter Mortens... når jeg af og til kommer til at åbne den officielle, bliver jeg hurtigt skuffet og skifter over til den anden. Så et stort og nedslået suk herfra over at være strandet med at dårligere prudukt.

 • 2
 • 0
#13 Mikael Rasmussen

Skriv direkte til direktøren selv hans mailadresse står på deres hjemmeside: per.thorboll@itslearning.com

Man kan selvfølgelig også vælge at belaste deres support: support.skoleintra@itslearning.com eller: support@itslearning.com

Hvis 50000 brugere henvender sig, giver det nok en større oveblastning end påståede belastning de måtte have haft fra folk der ikke kan læse (Morten har altid skrevet tydeligt, at app'en var et fritidsprojekt).

Kan godt se at jeg er lidt sent ude i forhold til artiklens datering, men så kan sagen da holde ITS-learnings mandskab kørende med noget fornuftigt frem for det lort de laver i dag.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere