Frivillige Wikipedia-redaktører gør oprør mod nyudpeget bestyrelsesmedlem

Bestyrelsen for nonprofitorganisationen bag internettets brugerdrevne encyklopædi, Wikipedia, er blevet stillet et mistillidsvotum fra mere end 200 frivillige redaktører efter udnævnelsen af et kontroversielt bestyrelsesmedlem.

Det forbløffende velfungerende netværk af frivillige redaktører for Wikipedias hav af artikler er i oprør over udnævnelsen af et nyt bestyrelsesmedlem for online-encyklopædiens moderorganisation, Wikimedia Foundation.

Det skriver BBC.

Det nye medlem af bestyrelsen hedder Arnnon Geshuri og har tidligere arbejdet for Google, hvor han var indblandet i en skandale omkring en ulovlig fyring af en medarbejder, efter at vedkommende angiveligt havde mødtes med en medarbejder fra konkurrenten Apple.

Anklagen, der dengang blev indgået forlig omkring uden for retssystemet, gik på, at Apple og Google samt en række andre teknologi-giganter havde indgået en aftale om ikke at stjæle hinandens medarbejdere, hvilket blandt andet ville være med til at holde lønniveauet nede.

Læs også: Pludselig fyring udløser mørklægning af store dele af Reddit

Arnnon Geshuri, der i dag arbejder for Tesla Motors, repræsenterer dermed det stik modsatte af ånden bag de mange frivillige kræfter, der lægges i at drive en enorm forgrenet og gratis ressource som Wikipedia, og det har altså fået mere end 200 engagerede frivillige til offentligt at trække deres støtte til organisationens ledelse.

I et åbent brev gjorde de ellers ofte anonyme moderatorer og redaktører af Wikipedias artikler deres røst gældende og satte spørgsmålstegn ved det nye bestyrelsesmedlems etik og i forlængelse heraf også stifter Jimmy Wales’ dømmekraft.

Læs også: Wikipedia er presset af mobiltelefoner og hvide, unge, engelsktalende mænd

Selvom mistillidsvotummet fra de frivillige ikke kan medføre nogen formelle sanktioner, mener redaktørerne, at den professionelle bestyrelse bør lytte grundigt til bekymringerne fra netværket i henhold til Wikimedia Foundations nedskrevne værdisæt.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere