White Hat-hackere lancerer 'Security Without Borders' for at hjælpe journalister og aktivister

Hackernes svar på læger uden grænser er blevet præsenteret på en hacker-konference i Tyskland.

En ny organisation for hackere - Security Without Borders - skal hjælpe journalister, politisk forfulgte eller andre borgere, der har brug for skudsikker og personlig it-sikkerhed.

Organisationen, der er stiftet af sikkerhedsforskeren Claudio Guarnieri, har til formål at etablere forbindelser mellem it-kyndige hackere og udsatte grupper eller enkeltpersoner.

Det skriver Motherboard.

Læs også: Whitehat-hackere tester kundeklub med 1,6 mio. danske kvinders persondata

»Civilsamfundet kommer basalt set ikke til at sikre sig selv. Det er ikke i stand til at opbygge den form for ekspertise, der skal til for at konfrontere problemerne eller overhovedet forstå, at problemerne eksisterer,« forklarer Claudio Guarnieri om projektet, der blev præsenteret på hacking-festivalen Chaos Communication Congress, der i denne uge finder sted i Hamborg.

På Security Without Borders' hjemmeside kan man anmode om assistance ved at svare på nogle basale spørgsmål. Hjælpen kan komme i form af generel vejledning eller fx en sikkerhedsvurdering af et link, man har modtaget.

Læs også: Krypteringscocktail kan give hurtigere og sikrere alternativ til TOR

Organisationen har indtil videre 20 til 30 frivillige, der inkluderer malware-eksperter, ingeniører og system administratorer.

»Nogle af os arbejder med sikkerhed i virksomheder, nogle af os er akademikere, og andre er hos menneskerettighedsorganisationer. Vi vil gerne dedikere noget af vores tid for at forbedre det globale samfund,« siger Claudio Guarnieri, der også går under navnet Nex.

Initiativet er fortsat nyt. Men gruppen arbejder blandt andet på at tilbyde et nyhedbrev, som kan holde organisationer og individer opdateret med nye sårbarheder.

Læs også: Amatør-ransomware slået ud af white hat-hackere: Brugte samme nøgle til alle angreb

Ifølge Claudio Guarnieri har for mange hackere glemt deres ansvar overfor civilsamfundet.

»Vores community er nødt til at genfinde det politiske engagement.«

Se Claudio Guarnieris præsentation her:

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere