Fremskrivning: 20 pct. af alle PC'er vil have Windows 10 til sommer

6. april 2016 kl. 16:394
Fremskrivning: 20 pct. af alle PC'er vil have Windows 10 til sommer
Illustration: Microsoft.
En fremskrivning fra Computerworld.com viser, at omkring 20 pct. af alle pc-brugere vil have Windows 10 til sommer - et år efter, at det blev tilgængeligt. Derved vil Windows 10 kun slå det, som Windows 7 præsterede på sin etårsdag, med ét procentpoint.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

På etårsmærket for Windows 10 lyder Computerworlds nyeste fremskrivning, at antal PC’er, der kører Windows 10, vil ligge på 19,2-20,6 pct.. Tallet afhænger af, om man regner med gennemsnittet af de henholdsvis tre seneste eller seks seneste måneders tilstrømning af Windows 10-brugere.

Det er kun omkring et procentpoint mere end de 18,9 pct., som Windows 7 præsterede ved sin etårs fødselsdag. Windows 10 kan derved blive den hurtigst voksende version af Windows nogensinde, som Microsoft også selv har forudsagt, men altså kun med nød og næppe - og det er på trods af, at brugere gratis har kunnet opgradere til Windows 10, hvilket ikke var tilfældet med Windows 7.

Op til 342 millioner PC'er

Ifølge Computerworlds beregning vil op til 342 millioner PC’er køre Windows 10 i slutningen af juli, hvilket svarer til knap 23 pct. af alle Windows-maskiner.

Den mere skeptiske beregning, der er baseret på de seneste seks måneder, lander på 21 pct. Windows 10-brugere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Procenttallene er baseret på de 1,5 milliarder Windows-PC’er, som Microsoft selv estimerer, at der er i dag.

Windows 8- og 8.1-brugere hænger i bremsen

Computerworlds sidste fremskrivning af Windows 10 forudsagde, at der ville være 358 millioner Windows 10-PC’er på årsdagen. Det er nogle millioner for højt sat, når man sammenligner med den nye fremskrivning, og fejlskuddet skyldes ifølge Computerworld, at Windows 8- og 8.1-brugere ikke har opgraderet i lige så højt tempo, som Computerworld forventede.

Modsat har Windows 7-brugere levet op til fremskrivningens forventninger om antal opgraderinger.

Under alle omstændigheder er der stadig et stykke vej op til Microsofts mål på 1 milliard Windows 10-enheder i midten af 2018.

4 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
4
7. april 2016 kl. 11:31

Det er at pådutte (tidligere) kunder nye udgifter til programmer, hardware,support,nedetid etc. - På det mest ubelejlige tidspunkt.

Denne utillity har - indtil videre holdt win10 på afstand af mine win7 og win8 maskiner.

K

3
7. april 2016 kl. 09:51

Og stadigvæk masser af driver og tilsvarende problemer. På min tidligere arbejds PC, der døde "search" og "explorer" når PC'en havde været i sleep mode. På min nuværende arbejds PC er der masser af grafik fejl På en bærbare er der netværks problemer enten pga NIC/driver eller med VPN klienter der gør mit netværk ryger ofte.

Jeg har holdt Win10 fra min stationære endnu pga alle de andre problemer. Jeg har ikke haft en problemfri Win10 installation endnu.

2
7. april 2016 kl. 07:50

... et stort botnet.

1
6. april 2016 kl. 21:29

Noget af forklaringen hænger nok sammen med at Microsoft automatisk installer Win10, hvis man ikke passer på.