Fremgang for universiteternes it-uddannelser

På DTU er der udsolgt på it-uddannelserne, og Aalborg Universitet har succes med ny it-uddannelse på Sjælland.

Datalogisk Institut på Københavns Universitet har haft en mindre nedgang i antallet af ansøgere, men på landets øvrige universiteter er der i flere tilfælde tale om en klar fremgang.

På DTU kommer udviklingen til at få konsekvenser, oplyser uddannelsesdekan Helge Elbrønd, DTU.

»Vi har haft en klar fremgang i antallet af ansøgere på it-uddannelserne, så vi bliver nødt til at indføre adgangsbegrænsning,« siger han til Version2.dk.

Også Aalborg Universitet har succes med at tiltrække studerende til it-uddannelserne. Det nordjyske universitet har etableret en sjællandsk afdeling af deres Humanistisk Informatik i Ballerup, og det tilbud har 157 studerende taget imod, hvoraf de 75 har valgt studiet som første prioritet.

»Det er glædeligt, at vi har set rigtigt, og ramt et hidtil udækket behov på det sjællandske uddannelsesmarked. Vi vidste, at mange sjællændere var interesseret i uddannelsen, som med stor succes har eksisteret i Aalborg gennem mange år, men skridtet derfra og til at flytte til Nordjylland har åbenbart været for stort. Generelt er den geografiske mobilitet for uddannelsessøgende ikke stor, det er således også kun en lille procentdel, der forlader Nordjylland til fordel for en uddannelse på Sjælland. Derfor var det naturligt at eksportere succesen i Aalborg til vores campus i hovedstadsområdet,« siger Ole Prehn, dekan ved Det Humanistiske Fakultet på Aalborg Universitet.

IT-Universitetet er endnu ikke færdig med at opgøre tallene for, hvor mange nye it-studerende der kommer ind, men den umiddelbare melding er en stigning på omkring ti procent.

Som tidligere skrevet på Version2.dk har der på Aarhus Universitet været tale om et decideret boom i antallet af ansøgere til datalogi, mens Københavns Universitet har måttet indkassere en mindre tilbagegang.

Dog har der for kvote 2 ansøgere til datalogi på Københavns Universitet været tale om en stigning fra 10 til 15 ansøgere.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere