Fremadstormende kinesisk smartphone-producent indsamlede brugerens data ukrypteret

Kinesiske Xiaomi sendte som standard data fra kundernes telefoner til en central server - uden kryptering og uden at spørge om lov. Nu er fremgangsmåden ændret.

Mens kongen på smartphone-markedet, Samsung, taber markedsandele, suser nye kinesiske firmaer frem med billige Android-telefoner. Men det kan også gå for stærkt, viser en undersøgelse af den nye Redmi 1s-telefon fra producenten Xiaomi, som den finske antivirusproducent F-secure står bag. Her blev det nemlig afsløret, at telefonen sendte data om blandt andet brugerens kontakter hjem til en central server.

Det foregik uden godkendelse fra brugeren og uden kryptering af trafikken mellem telefonen og serveren, skriver Engadget. http://www.engadget.com/2014/08/10/xiaomi-privacy-issue-cloud-messaging/

Xiaomi har reageret hurtigt på historien om telefonen, som måske spionerede på brugeren, og forklaret, at det hænger sammen med firmaets beskedtjeneste, som gør det muligt at erstatte sms’er med en gratis besked via internettet, ligesom blandt andet Google og Apple tilbyder.

Funktionen er slået til som standard, og når en telefon bliver taget i brug, og derfor bliver information om telefonen og kontaktoplysninger fra telefonbogen sendt af sted til Xiaomi.

Nu har Xiaomi ændret politik, så brugerne bliver spurgt først, om de vil bruge MUIU Cloud Messaging, som tjenesten er døbt, og trafikken vil blive krypteret, skriver Xiaomis internationale chef, Hugo Barra, der har en fortid hos Google. Han understreger også i det grundige indlæg, at ingen information fra brugernes telefonbøger eller indholdet af en besked vil blive gemt hos Xiaomi, ud over i den korte tid det tager at sende beskeden.

Ændringen trådte i kraft søndag den 10. august, hvor der blev sendt en opdatering ud til alle berørte telefoner.

Kinesiske firmaer som Huawei har oplevet stor vækst og fremgang, men har også måttet lægge ryg til mistanker om samarbejde med den kinesiske stat om spionage. Historier, som de vestlige konkurrenter naturligvis ikke er kede af.

Derfor kan en historie om problemer med privatlivsbeskyttelsen hos en fremadstormende kinesisk telefonproducent være en alvorlig sag, hvis den får lov at hænge ved.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere