FreeBSD-folk: Shh! Version 8.0 er på gaden

FreeBSD 8.0 er nu færdig og kan downloades fra projektets mirrorsites. FreeBSD-folkene har dog endnu ikke meldt det ud selv.

Den ottende, runde udgave af server-operativsystemet FreeBSD er nu klar til download, selvom FreeBSD-folkene endnu ikke selv har taget megafonen for munden og proklameret begivenheden på hjemmesiden bag projektet.

Version2-blogger og FreeBSD-udvikler, Poul-Henning Kamp, bekræfter, at det er den fikse og færdige FreeBSD 8.0, der nu kan hentes.

At personerne bag indtil videre er gået stille med dørene, skyldes gammel vane med at skåne de underliggende mirrors for alt for mange besøgende på én gang.

»Der plejer at gå et par dage, fra FreeBSD kan downloades, og til det bliver meldt officielt ud. Det er ganske enkelt for, at alle ikke skal kaste sig over det på én gang, så vores mirrors kan følge med,« siger Poul-Henning Kamp, som dog ikke forventer, at serverne vil lide overlast.

»Man kan roligt kaste sig over at hente den (FreeBSD 8.0, red),« siger han.

Ifølge Poul-Henning Kamp byder FreeBSD 8.0 primært på en lang liste af småforbedringer frem for de store nyskabelser. Dog har hans egen virtualiserings- og sikkerhedsmekanisme, Jails, fået en overhaling, ligesom der blandt andet også er blevet skrevet en helt ny USB-stak.

Som Version2 tidligere har berettet, er FreeBSD-projektet med version 8.0 også meget tæt på at kunne erstatte 'hus-compileren' GCC (GNU Compiler Collection).

Stort set hele kodebasen til FreeBSD 8.0 kan oversættes med Apples Clang-compiler, der benytter compiler-infrastrukturen LLVM som back-end, og Clang vil sandsynligvis have overtaget GCC's plads i FreeBSD 9.0.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Kenneth Østrup

Jeg læste for et par måneder siden, at man så ZFS understøttelse i FreeBSD 8 som værende "production ready".

Er der nogen af jer som har erfaring med ZFS under FreeBSD?

  • 0
  • 0
#3 Morten Strårup

Samme her, virker fint der hjemme. Jeg kører med 7.3 beta. I version 7.0 og 7.1 var zfs virkelig ustabilt, næsten ligegyldigt hvad man gjorde, men version 7.3 beta har kørt upåklageligt. Serveren blev sat op i foråret og er kun blevet rebootet en gang siden af andre grunde.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere