FreeBSD advarer efter hackerindbrud på servere med programkode

Hackere kan have tiltvunget sig adgang i to måneder til to servere, som bliver brugt til at vedligeholde tredjepartskode til FreeBSD-projektet.

Open source-projektet FreeBSD.org er blevet ramt af et hackerangreb, hvor hackerne har fået adgang til to servere, som blev brugt til at vedligeholde programkode til tredjepartsapplikationer.

Ifølge FreeBSD.org har hackerne muligvis haft adgang til serverne siden den 19. september. De kompromitterede servere blev opdaget og lukket ned den 11. november.

Hackerne fik angiveligt adgang til serverne ved at få fat i en SSH-nøgle fra en udvikler, der havde adgang til serverne.

De to servere blev angiveligt kun brugt til at vedligeholde tredjepartsapplikationer, men de FreeBSD-brugere, som har benyttet visse ældre tjenester til at opdatere tredjepartssoftware til FreeBSD, kan have fået kompromitteret deres systemer, hvis de har installeret opdateringer i den periode, hvor serverne har været kompromitteret.

Selve de servere, som rummer koden til grundelementerne i styresystemet FreeBSD i sig er ifølge FreeBSD.org ikke blevet kompromitteret i angrebet.

I Danmark er det ifølge webstatistikken fra FDIM 0,001 procent af de besøgende på danske netmedier, som bruger styresystemet FreeBSD.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

Kommentarer (5)

Søren Schrøder

her er så en check på de 0 kr. du betalte :)

Midt i ulykkerne er det dog godt at se at det "kun" var menneskelig fejl der var skylden (et fisket login og ssh-key).

Flemming Sørensen

"I Danmark er det ifølge webstatistikken fra FDIM 0,001 procent af de besøgende på danske netmedier, som bruger styresystemet FreeBSD."

Det var dog den mest ligegyldige information, jeg er kommet forbi i dag, i betragtning af at FreeBSD (primært) er et server system... Var det ikke bedre at komme med et tal for hvor mange FreeBSD servere der kører?

David Rechnagel Udsen

Mon ikke det ville ændre lidt på billedet, hvis OS X bliver talt med som FreeBSD?

Mon ikke det vil ændre lidt på billedet, hvis Linux bliver talt med som Windows?

Jo, det ville det jo nok, men det ville også være fuldstændigt ligegyldigt. Det er snart 15 år siden at OS X var baseret på FreeBSD, jeg antager at de er stærkt forskellige i dag. Som Minix og Linux.

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Partnernyheder

Welcome to a seminar on tools that help you become GDPR compliant!

Getting GDPR compliant by May 2018 implies a lot of activities covering the legal aspects, internal business processes, data management, and security technology.
28. feb 2017

Maja Rosendahl Larsen ansat hos Affecto

24. jan 2017

Introduction to Jedox – Affecto Seminar, Copenhagen

12. jan 2017