Fredagsspil: Spil Super Mario Brothers i din browser

Hvis du mangler lidt underholdning til de sidste dage af efterårsferien eller bare er i det nostalgiske hjørne, så er det her muligvis den perfekte løsning. Super Mario Brothers er blevet genskabt med en åben HTML5 kildekode, så der er endda mulighed for at sætte sit eget præg på Nintendo-klassikeren.

Der er sket et og andet med HTML, siden de første hjemmesider så dagens lys. Faktisk så meget, at en udvikler som hobbyprojekt besluttede at kode et af de helt klassiske computerspil til browserbrug.

Derfor kan du nu spille de 36 berømte niveauer i Super Mario Brothers fra 1985 direkte i din browser - eller prøve kræfter med en tilfældig genereret bane eller simpelthen lave dine egne. Spillet har været igennem en omskrivning i HTML5, og koden er gjort tilgængelig, så andre udviklere kan justere, så meget de har lyst. Udvikleren bag 'Full Screen Mario' har lagt det hele på Github.

Prøv spillet på www.fullscreenmario.com - det virker absolut bedst i Chrome.

Har man brugt nok timer af sit liv på Super Mario, kan vi her på redaktionen anbefale et noget anderledes spil. Det hedder 'Super Hot' og er et 'first-person shooter'-spil med den lille hage, at tiden kun bevæger sig, når du selv gør, hvilket unægteligt gør det sværere at stå stille og skyde sine modstandere. Det gør det samtidigt til det perfekte tidsfordriv på arbejdet, fordi du uden problemer kan alt-tabbe dig over til din editor eller dit regneark, hvis chefen kommer forbi.

Spillet kræver dog en tilføjelse til browseren, nemlig det danskudviklede browserplugin Unity. Superhot er udviklet på bare syv dage under det, der er kendt som 7DFPS-udfordringen (7 day first-person shooter).

Prøv spillet her!

God fornøjelse!

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere