Franske organisationer er under kinesisk hackerangreb

Franske organisationer er under kinesisk hackerangreb
Illustration: Mehaniq / Bigstock.
Franske organisationer er mål for en aktiv kinesisk hackerkampagne, som gruppen APT31 står bag. Man bruger kompromitterede routere til at udføre spionage og angreb.
23. juli 2021 kl. 08:15
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Den kinesiske statsstøttede hackergruppe APT31 er i gang med en kampagne af angreb mod franske organisationer, hvor man bruger kompromitterede routere.

Det skriver Ars Technica.

Ifølge det franske nationale agentur for informationssikkerhed (ANSSI) gemmer hackergruppen sig bag de kompromitterede routere, imens man spionerer og udfører cyberangreb.

»ANSSI håndterer i øjeblikket en stor indbrudskampagne, der påvirker flere franske enheder,« skriver det franske cybersikkerhedsberedskab, CERT-FR, i en meddelelse og uddyber:

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Angrebene foregår stadig og bliver udført af ATP31. Vores efterforskning indikerer, at trusselsaktørerne bruger et netværk af kompromitterede hjemmeroutere som operationelle ‘relay boxes’ for at kunne udføre skjult rekognoscering og angreb.«

CERT-FR har tilknyttet en Excel-fil til meddelelsen, der indeholder kompromitteringsindikatorer, som organisationer kan bruge til at afgøre, om man er ramt af hackingkampagnen. Det er blandt andet 161 IP-adresser, men det er ikke klart, om de alle tilhører routere eller andre internetforbundne enheder.

Sikkerhedsforskeren Will Thomas, der arbejder hos sikkerhedsvirksomheden Cyjax, har lavet en graf over de lande, der hoster adresserne, som man kan se på Twitter.

Ifølge det amerikanske sikkerhedsfirma FireEye, har hackergruppen tidligere udført spionage mod regeringer og en lang række organisationer og virksomheder.

APT31 bliver også kaldt andre navne, heriblandt ‘Zirconium’ og ‘Panda’.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger