Fransk minister: EU vil være klar med digital skat til marts

EU forventes at blive enige om en digital skat for teknologi-firmaer. Europæiske lande arbejder videre med nationale digitale skatteplaner.

Den franske finansminister Bruno le Maire har i et interview med Le Journal du Dimanche udtalt, at han forventer, at EU-landene bliver enige om at introducere en digital skat rettet mod tech-virksomheder senest marts.

Det skriver det britiske silicon.co.uk-site.

Den franske finansminister erkender, at ikke alle EU-medlemsstater er enige, men siger, at der er fremskridt i forhandlingerne.

Frankrigs tech-skat

Udtalelsen kommer efter Frankrig valgte at introducere sin egen digitale skat i starten af året, da EU-landene ikke formåede at blive enige om en digital skat i løbet af december forrige år. Den franske GAFA-skat, som er opkaldt efter Google, Apple, Facebook og Amazon, forventes at indbringe den franske statskasse en halv milliard euro eller omkring 3,7 milliarder kroner.

Det oprindelige EU-forslag om en 3 procents skat på tech-firmaers omsætning faldt til den snedækkede jord i december, da Danmark, Irland, Sverige og Finland ikke ville støtte forslaget, mens Tyskland, Holland og Storbritannien udbad sig mere betænkningstid.

Den specielle tech-skat er EU-politikernes reaktion på de kreative skattetekniske fif, som de store tech-virksomheder benytter til at minimere beløbet som indbetales til europæiske statskasser.

Individuelle landes tech-skat

Den franske finansministers udtalelser kan ses som et forsøg på at lægge pres på de mere modvillige EU-lande om at få en løsning på plads, men uanset om EU-landene bliver enige, så ser det ud til, at flere europæiske lande vil få en eller anden form for tech-skat i de kommende år.

Brexit-ramte UK overvejer at indføre sin egen tech-skat ligesom Italien, Spanien og otte andre lande er i gang med at matche tech-giganternes kreativitet indenfor skatteplanlægning. I modsætning til tech-giganterne ønsker landenes skattemyndigheder dog at trække penge ud af de mange bits, der udgør fundamentet for det digitale samfund, i stedet for at lade de mange bits underminere landenes skattegrundlag.

Samarbejde med Tyskland om digital annonceskat

Sideløbende med en generel tech-skat har Frankrig opnået enighed med Tyskland om at introducere en speciel 3%-skat på digital annoncering i 2021. Den bliver dog kun implementeret, såfremt OECD-landene ikke inden da er blevet enige om en skat på digital annoncering.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bjarne Nielsen

Jeg er ret sikker på, at dette ikke skal ses som en permanent løsning, for det vil være ønskeligt med en løsning, som ikke kun omfatter enkelte lande eller såmænd EU.

Men lige nu er der utroligt meget fedtspilleri, fordi status quo er så lukrativ for nogle, og fordi at mange ikke ønsker at være first-movers. Så ved at indføre denne grove bestemmelse, så skaber man en ny situation, hvor det dels bliver nemmere at slå følge og dels at status quo bliver mindre lukrativ.

Det bliver spændende at følge.

  • 2
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere
IT Company Rank
maximize minimize