Frankrig vil uddele millionbøde til Google, hvis ikke ‘retten til at blive glemt’ bliver universel

De franske myndigheder vil idømme Google en bøde på omkring 2,2 millioner kroner, hvis ikke ‘retten til at blive glemt’ håndhæves på tværs af alle Google’s domæner.

Inden for femten dage skal ‘retten til at blive glemt’ også gælde for søgeresultater på Google-domæner, der tilhører lande uden for EU - ellers vanker der en millionbøde. Sådan lød ultimatummet fredag fra de franske myndigheder til den amerikanske søgegigant.

Det skriver New York Times.

Google har siden den skelsættende domsafsigelse fra EU-domstolen sidste forår valgt at tolke dommen som gældende kun for regionale domæner såsom Google.de i Tyskland, spanske Google.es og franske Google.fr.

Læs også: Ny EU-dom tvinger Google til at fjerne uønskede søgeresultater

Det er uklart med hvilken lovhjemmel de franske myndigheder mener at kunne påkræve Google denne temmeligt omfattende udvidelse dommen, som forpligter firmaet, at behandle forespørgsler fra EU-borgere, der ønsker at få fjernet søgeresultater, der sætter deres navn i forbindelse med irrelevant og beskæmmende information.

Læs også: EU hæver bødeniveauet for søge-giganter, der ignorerer retten til at blive glemt

Alligevel vil myndighederne give firmaet en bøde på 300.000 euro, svarende til godt 2,2 millioner kroner, hvis ikke kravet efterkommes inden for de næste 10 dage.

Læs også: Google har slettet 323.482 links efter klager

Google forventes at tage kampen op mod bødekravet og fastholde sin tolkning af domsafsigelsen i de franske retssale.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Benny Jensen

Selvfølgelig skal google overholde love for de lande de operere i, men det giver bestemt ikke det land retten til at presse de love ned over hovedet på alle andre lande. Jeg kunne godt tænke mig at se google trække sig fra det franske marked, og blokkere adngangen for alle franskmænd. Gad vide hvor lang tid der ville gå før end fransk-børnene kommer krybende tilbage og siger undskyld.

  • 2
  • 2
Log ind eller Opret konto for at kommentere