Frankrig vil standse udviklingen af Facebooks kryptovaluta i Europa

Illustration: BTC Keychain / Creative Commons 2.0
Introduktionen af Facebooks Libra kan ifølge franske myndigheder være til fare for de europæiske staters monetære suverænitet.

Franske myndigheder vil forhindre videreudviklingen af Facebooks lancerede kryptovaluta, Libra, i Europa, hvor man frygter for tab af kontrol hos regeringer og centralbanker blandt de europæiske stater. Det skriver Theguardian.com.

Den franske finansminister, Bruno Le Maire, understreger, at udviklingen af Libra i Europa ikke kan fortsætte, før risici vedrørende staternes og centralbankernes monetære suverænitet adresseres.

Læs også: Her er Facebooks nye kryptovaluta Libra

Den franske finansminister udtrykker utryghed ved ideen om at privatisere valuta, og kritikere har tidligere udtrykt bekymring for, at privatiseret valuta kan lokke befolkninger til at stoppe brugen af national valuta, som kroner og euro, i finansielle krisetider for i stedet at benytte sig af Libra eller andre tilsvarende privatiserede valutaer.

Et sådant handlingsmønster hos befolkningen kan ifølge kritikken gøre det yderst kompliceret for stater at genoprette økonomien igennem denne type krisetider.

Læs også: Her er Facebooks nye kryptovaluta Libra

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Hans Nielsen

De fleste mennesker, har ikke så mange penge, at de vil finde en anden valuta, hvis ellers at staten har sørget for at de penge de udsteder er noget værd. Det er måske det Frankrig ikke vil stå inde for ?

De fleste penge som "admindelige" mennesker har er bunden i pentionsopsparing, og der håber jeg da, at de kapitalfonte har spredt risikoen ud.

Det er de riges adgang til at flygte fra et land, som i krisen med Grækendland. Her fjernet rige grækkere flere penge end de fik i hjælp fra EU. De kunne passende være bundet i landet ?

Men så rammer vi måske vennerne ?

Vil han også lovgive mod Doller, Danske kronner og Pund, hvis EU pluseligt får probelmmer med værdien af EU?

  • 0
  • 2
Log ind eller Opret konto for at kommentere