Frankrig vil standse udviklingen af Facebooks kryptovaluta i Europa

16. september 2019 kl. 08:351
Libra Coin
Illustration: BTC Keychain / Creative Commons 2.0.
Introduktionen af Facebooks Libra kan ifølge franske myndigheder være til fare for de europæiske staters monetære suverænitet.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Franske myndigheder vil forhindre videreudviklingen af Facebooks lancerede kryptovaluta, Libra, i Europa, hvor man frygter for tab af kontrol hos regeringer og centralbanker blandt de europæiske stater. Det skriver Theguardian.com.

Den franske finansminister, Bruno Le Maire, understreger, at udviklingen af Libra i Europa ikke kan fortsætte, før risici vedrørende staternes og centralbankernes monetære suverænitet adresseres.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den franske finansminister udtrykker utryghed ved ideen om at privatisere valuta, og kritikere har tidligere udtrykt bekymring for, at privatiseret valuta kan lokke befolkninger til at stoppe brugen af national valuta, som kroner og euro, i finansielle krisetider for i stedet at benytte sig af Libra eller andre tilsvarende privatiserede valutaer.

Et sådant handlingsmønster hos befolkningen kan ifølge kritikken gøre det yderst kompliceret for stater at genoprette økonomien igennem denne type krisetider.

1 kommentar.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
16. september 2019 kl. 11:20

De fleste mennesker, har ikke så mange penge, at de vil finde en anden valuta, hvis ellers at staten har sørget for at de penge de udsteder er noget værd. Det er måske det Frankrig ikke vil stå inde for ?

De fleste penge som "admindelige" mennesker har er bunden i pentionsopsparing, og der håber jeg da, at de kapitalfonte har spredt risikoen ud.

Det er de riges adgang til at flygte fra et land, som i krisen med Grækendland. Her fjernet rige grækkere flere penge end de fik i hjælp fra EU. De kunne passende være bundet i landet ?

Men så rammer vi måske vennerne ?

Vil han også lovgive mod Doller, Danske kronner og Pund, hvis EU pluseligt får probelmmer med værdien af EU?