Frankrig og USA enige om digital skat af techgiganter

Illustration: Big Stock
En fransk særskat af techgiganter fik den amerikanske præsident Trump til at reagere.

Efter Frankrig præsenterede en digital skat på 3 pct. for virksomheder som Google, Apple, Facebook og Amazon i juli, ville USA svare tilbage med en amerikansk afgift på fransk vin.

Men nu er den franske præsident Macron og den amerikanske Trump blevet enige om en aftale, der skal afværge fremtidige afgifter.

Det skriver Engadget på baggrund af Bloomberg.

Detaljerne i aftalen er ikke kendt, men næste år forventes en international skat på techgiganterne nemlig, og når den kommer, må virksomhederne fratrække den franske skat, som de har betalt af deres indtægter siden starten af 2019.

Det fortalte præsident Macron på G7-topmødet i Biarritz, da han blev spurgt til aftalen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Michael Cederberg

Der er en stor forskel i det Frankrig og USA gør/truer med i denne sag. Frankrig går efter bolden, intet speclelt land eller firma, men en "generel" og neutal ordning, Trump går efter manden, franske vine, et målrettet angreb på Frankrig.

Trump er et inkompetent fjols, men reaktionen her er den samme som alle andre. Svaret på hvad man opfatter som uretfærdig told, skat, handelshindringer er altid at gå målrettet efter modpartens produkter.

Da USA indførte told på stål og aluminium gik EU bl.a. specifikt efter Tennessee Whiskey fordi lederen af senatet er valgt i Tennessee.

  • 4
  • 0
#3 Gert Agerholm

Ved at føje sig som man gør her, så får det Trumpt til at ligne en helt over for deres lokale befolkning, hvis man ikke ønsker at Trump vælges igen, så er dette det helt forkerte. Han skal nok få pointeret hvor meget "godt" han har gjort for befolkningen. At det så på lang sigt måske ikke alt er så smart, det er en helt anden historie.

Fordi "vi" har gjort det samme over for USA retfærdiggør ikke at de bruger samme midler, det gør det ikke bedre.

  • 0
  • 0
#4 Michael Cederberg

Fordi "vi" har gjort det samme over for USA retfærdiggør ikke at de bruger samme midler, det gør det ikke bedre.

ALLE gør det. Alle lande der fører handelspolitik har et katalog i skuffen af modsvar som er designet til at ramme meget præcist. Når man får brug for et modsvar er det bare at se hvem der er fortaler for det der har ramt en selv.

Det er en metode til at undgå at handelskrige løber af sporet. På den måde får modsvaret stor effekt der hvor det ramme uden at ødelægge de generelle handelmønstre (og dermed økonomien).

PS: det samme sker fx. når pædagoger har strejker i Danmark. Så er man specifikt gået efter de kommuner der er med til at forhandle overenskomst.

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere