Frankrig og Tyskland vil beskatte internetselskaber hårdere

De store internetselskaber slipper for let, når det gælder betaling af skat i de lande, hvor de tjener deres penge. Derfor vil Frankrig og Tyskland formentlig sætte ind mod selskaberne i et nyt lovforslag, som præsenteres i midten af september.

Bare fordi man tilhører Apple, Google, Facebook, Amazon eller lignenede, skal man stadig have pungen frem, når skattefar kommer forbi. Og det mener de tyske og franske finansminstre ikke, at de førnævnte firmaer har.

De to finansministre barsler nemlig med en lovgivning, som skal beskatte de internetgiganterne yderligere. Det skriver Information.

Og problemer opstår ved, at de omtalte firmaer er enormt dygtige til at undgå at skulle betale skat i de lande, hvor de tjener pengene. For kort tid siden slap Google for at betale en regning for manglende skattebetaling på otte millioner kroner, da firmaet havde lavet en aftale i Irland. hvor flere selskaber søger i ly fra de højere, europæiske skatter.

»Vi vil løfte sløret for en plan med vores tyske partnere ved det næste møde for finansministre i Tallinn i midten af september,« oplyser den franske finansminister, Bruno Le Maire, på - ja - Facebook og tillføjer yderligere:

»Vi foreslår at bruge omsætningen i disse store firmaer som et referencepunkt og bruger dette til bestemme et skatteniveau, så disse firmaer betaler, hvad de bør, i alle de lande, hvor de tjener penge.«

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (8)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Christian Bruun

"For kort tid siden slap Google for at betale en regning for manglende skattebetaling på otte millioner kroner"

Menes der milliarder? 8 millioner er vel i småtingsafdelingen når vi snakker nationalregnskaber

 • 2
 • 0
#3 René Nielsen

Jeg synes at det lyder fornuftigt med en omsætningsbaseret skat, til selskaber som placer deres overskud eller medarbejdere i andre lande.

Medarbejdere er en ofte overset skattebase, fordi alle fokuser på en virksomheds overskud (som f.eks. Apple).

Men jeg så hellere at selskaber som Apple placerede ekstra 1.500 faste arbejdspladser i Danmark.

Udfra en "alt-andet-lige" betragtning vil et sådan tiltag hver år spytte tæt ved 1/2 mia kroner i statskassen via sparede dagpenge samt skat relateret til medarbejderes (nye) indkomst. Og så forudsætter jeg de nye medarbejdere får mindstelønnen.

En arbejdsløs som rykker fra overførselsindkomst over på mindstelønnen - sparer samfundet for tæt på DKK 300.000 om året. Det som partier som S og DF kalder velfærd - er bare stinkende dyrt, derfor bør internationale IT virksomheder som M$ og Apple betale skat iht. til deres omsætning i landet.

 • 1
 • 2
#4 Peter Makholm Blogger

Det lyder meget fornuftigt at et firma skal betale skat der hvor firmaet tjener penge. Vi har hørt det før og vi kommer til at høre det igen, men er det i grunden andet end kode for "De skal betale skat her"?

For hvis et produkt bliver designet i US, produceret i Vietnam, solgt af en sælger i UK til en kunde i DK, hvor er det så lige at der bliver tjent penge? Så kan vi gøre alle mulig krumspring for at få flyttet overskudet et vilkårligt sted i produktkæden, men det er og bliver krumspring.

 • 5
 • 0
#5 René Nielsen

For hvis et produkt bliver designet i US, produceret i Vietnam, solgt af en sælger i UK til en kunde i DK, hvor er det så lige at der bliver tjent penge?

Måske var jeg ikke "klar nok i spyttet".

Der hvor slutsalget er, skal skatten betales.

Men jeg så hellere at arbejdspladserne flyttede med.

Hvis du tager en tur en udviklingsafdeling i Californien hos en af de store softwarehuse, så vil du opdage at der er et flertal af ikke-amerikanere. Hvorfor skal der udvikles og betales skat i Californien når f.eks. Microsofts salg i EU er større end i USA?

Det jeg adresser er, at Microsoft tager u-beskattede penge ud af EU og lader dem beskatte i USA via konstruktioner som den du beskriver.

 • 4
 • 0
#7 Knud Larsen

I Danmark betales skatten der hvor arbejdspladsen er uanset bopæl. Det er forkert al den stund at sociale forhold er relateret til bopælen. Kildeskatten er forkert. Betaling af skat i forhold til slutforbruget (virksomheder) sker allerede med moms. Hvis man som i siger lægger hele skatten på slutfaktureringenskævvrider man yderligere. Problematikkenopstår fordi nationalstaterne og globaliseringen trækker i forskellig retning. Løsningenbliver i fremtiden afskaffelse af lønskat ogvirksomhedsskat og i stedet skat på ressourceforbrug evt kombineret med moms.

 • 1
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere