Frankrig og Holland støtter EU i kamp mod amerikanske it-giganter

Illustration: Bigstock
EU arbejder på at lave ny lovgivning med strengere krav for amerikanske tech-giganter.

Frankrig og Holland bakker op om EU’s forsøg på at splitte amerikanske techgiganter for at begrænse virksomhedernes magt.

Det skriver Financial Times.

De to lande har underskrevet en fælles erklæring, hvor de tilslutter sig EU-Kommissionen, der er i gang med at udarbejde et forslag til ny lovgivning, der skal føre til større regulering af it-giganternes magt.

Arbejdet kan i yderste tilfælde ende med, at EU vil forsøge at opbryde de store selskaber såsom Google og Amazon. Alternative muligheder handler handler om at give brugere mulighed for bedre kontrol over egne data.

Frankrig har i længere tid være blandt de EU-lande, der har forholdt sig kritisk til amerikanske tech-giganter, hvor Holland derimod har været mere afventende.

Det er forventningen, at omkring 20 store selskaber i verden ender med at blive påvirket at den nye og strengere regler, når lovarbejdet er færdigt.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#4 Bjarne Nielsen

Tja, nu er EU og tech-giganter mange ting, men her er da et bud: https://en.wikipedia.org/wiki/GAIA-X.

Det virker lidt luftigt, hvis du spørger mig, men det er der da.

Nu ved jeg heller ikke, om det er EU opgave at skabe konkrete alternativer; det er nok mere at sikre tålelige vilkår. Men det kan selvfølgelig godt betyde, at det er nødvendigt at skabe konkrete alternativer.

  • 2
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere