Frankrig forbyder den kontroversielle taxa-app Uber
Lige så hurtigt som den omdiskuterede taxa-app Uber er stormet frem, lige så meget modstand møder den også på vejen.
Nu har det franske indenrigsministerium valgt at forbyde appens billige service kaldet UberPop i et forsøg på »bedre at kunne regulere taxibranchen« og for at »undgå uretfærdig konkurrence«.
Det skriver Berlingske.
Forbuddet træder i kraft i Frankrig efter nytår, hvor det således ikke længere vil være lovligt for Uber-chauffører at samle passagerer op, så længe de benytter sig af den billige service.
Uber vandt ellers en retssag mod de franske taxiselskaber i fredags, hvor virksomheden var anklaget for uretfærdig konkurrence. Udfaldet af retssagen førte til en omfattende taxastrejke i Paris, hvor taxaerne kørte langsomt rundt på vejene og skabte trafikpropper.
Frankrig er ikke de første til at forbyde den kontroversielle taxa-app. Både i Spanien, Holland, Thailand og i New Delhi i Indien er appen ulovlig.
Idéen bag Uber er, at forene private chauffører med passagerer via en app, på samme måde som AirBnB har gjort det i hotelbranchen. Prisen på en tur med Uber afgøres af efterspørgslen, hvilket både kan gøre tjenesten meget billigere - men også meget dyrere end de etablerede taxaselskaber.
Selskabet har også mødt stor modstand i offentligheden tidligere mandag i forbindelse med gidselsituationen i Sydney i Australien. Her meddelte selskabet først, at det ville sætte priserne op til minimum 100 australske dollars for en tur væk fra gidselområdet i et forsøg på at tiltrække flere chauffører:
Senere vendte Uber på en tallerken og meddelte, at alle det nu ville være gratis for folk at bruge tjenesten for at komme væk fra området:

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.