Frankrig dropper Google som default-søgemaskine

Vil ikke være en digital koloni for USA eller Kina.

Forsvarsministeriet i Frankrig og Nationalforsamlingen, det ene kammer i det franske parlament, vil ikke længere bruge Google til at søge på internettet. Det skriver Wired.

Som default-søgemaskine vil de fremover bruge Qwant, en fransk søgemaskine, der med deres egne ord »respekterer privatlivet«.

»Vi er nødt til at sætte et eksempel. Sikkerhed og digital suverænitet er på spil her, og det er alt andet end et problem kun for nørder,« siger Florian Bachelier til Wired. Han er medlem af parlamentet og sidder i Nationalforsamlingens arbejdsgruppe for cybersikkerhed og digital suverænitet.

Begrebet digital suverænitet er i stigende brug i Frankrig. Når et land har digital suverænitet, har det kontrol over sine egne data og borgernes data. Samtidig kan stater med digital suverænitet opbygge forsvar og angreb indenfor cybersikkerhed udelukkende med brug af egen teknologi, skriver Wired.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Anne-Marie Krogsbøll

"Vil ikke være en digital koloni for USA eller Kina."

Ærgerligt, at vore magthavende politikere ikke har nogen skrubler på det punkt - men forklaringen kan vel findes i partikasseregnskaberne - hvis de ellers var åbne.

"Når et land har digital suverænitet, har det kontrol over sine egne data og borgernes data. Samtidigt kan stater med digital suverænitet opbygge forsvar og angreb indenfor cybersikkerhed udelukkende med brug af egen teknologi, skriver Wired."

Det burde jo være indlysende - f.eks. ift. Sundhedsplatformen. Enten er politikerne for dumme eller for korrumperede (hvilket blot kan betyde for tæt og ukritisk omgang med lobbyister) herhjemme til at fatte det.

https://www.theguardian.com/technology/2017/jan/10/medical-data-multibil...

https://www.law.cornell.edu/supct/pdf/10-779P.ZO

Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017
Jobfinder Logo
Job fra Jobfinder