Frankrig beordrer tech-giganter til at betale digital skat

Illustration: Bigstock
Det franske finansministerium har sendt meddelelser om kommende opkrævninger af digital skat til store teknologivirksomheder.

Fra december skal en række store tech-virksomheder betale en ny digital skat i Frankrig, og i den forbindelse er det franske finansministerium begyndt på at sende meddelelser om de kommende opkrævninger til virksomhederne.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Den digitale skat blev indført i Frankrig sidste år, men den har været sat på pause i forbindelse med internationale forhandlinger i OECD om nye skatteregler.

Forhandlingerne i OECD har dog ikke ført til en aftale endnu, og derfor har Frankrig meddelt, at den fra december vil genindføre den digitale skat på nationalt plan, indtil en international aftale er på plads.

Den franske digitalskat betyder, at der bliver opkrævet en afgift på 3 procent af omsætningen fra virksomheder, der tilbyder digitale services, hvis deres årlige omsætning er mere end 25 millioner euro i Frankrig og over 750 millioner euro på verdensplan.

Både Facebook og Amazon har meddelt til Reuters, at de har modtaget opkrævningspåmindelser, hos Facebook udtaler en talsperson, at man vil »sikre overholdelse af alle skatteregler i de jurisdiktioner,« som virksomheden opererer i.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#4 Christian Nobel

Hvor mange rent danske virksomheder kan nøjes med tre procent i skat?

Og så af omsætningen. Er det fordi fortjenesten ikke er til at gennemskue, f.eks. pga. transfer pricing?

3% af omsætningen vil for rigtig mange selskaber, især transnationale som er fantastiske til at kanalisere overskud ud af landet, være langt mere end f.eks. 30% af "overskuddet".

Og så er det fantastisk nemt at administrere, da der ikke er nogen muligheder for fusk.

  • 2
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere