Frankrig begynder tests af corona-app næste uge

4. maj 2020 kl. 11:413
Frankrig har, ligesom Danmark, holdt fast i at udvikle en centraliseret smittesporings-app
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Den franske minister for digitale anliggender, Cédric O, fortæller, at man vil påbegynde tests af den statsstøttede corona-opsporings-app ”StopCOVID” i næste uge. Det skriver Reuters.

Både Danmark og Frankrig har valgt at bruge bluetooth-håndtryk til at afgøre, om appens brugere har været i kontakt med andre, der er smittet med Covid-19.

Frankrig har valgt en centraliseret tilgang til opbevaring af de data, der bliver samlet i forbindelse med bekæmpelsen af coronavirus.

Det kræver, at Apple ændrer standardindstillinger for bluetooth, hvilket man tidligere har nægtet, det forlyder dog fra Cédric O, at forhandlinger med den amerikanske virksomhed stadig er i gang.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ministeren har udtalt, at Frankrigs uafhængighed til at vælge sundheds- og teknologiløsninger er selve landets frihed, og at man vil være i stand til at tage egne valg uden at være underlagt store virksomheders løsninger, uanset hvor innovative og effektive, de måtte være.

Tyskland har skiftet kurs

Sidste uge valgte Tyskland at skifte kurs, da man valgte at gå med den løsning, der er blevet fremlagt af Google og Apple.

Også her i Danmark har der på det sidste været debat om, hvilken teknologi man skal bruge, når det kommer til indhentning af data om coronavirus.

Den danske app, der skal bruge en centraliseret database, er blevet forsinket, og der er flere partier, der ønsker, at man bruger Apple og Googles decentraliserede model.

3 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
5. maj 2020 kl. 13:24

Så vidt jeg har forstået, er Tysklands retningsskift ikke et spørgsmål om at følge Apple/Google, men et spørgsmål om, ikke at ødelægge borgernes privatliv. Selv om den franske minister har en pointe om statens frihed, så klinger det hult, når man samtidigt risikerer borgernes frihed med den centrale løsning.