Frankrig anbefaler både OOXML og ODF

Den franske regering anbefaler nu både ODF og OOXML som åbne, offentlige standarder. Men et endeligt valg vil franskmændene endnu ikke træffe.

Frankrigs generaldirektorat for modernisering af staten, DGME, anbefaler både ODF og OOXML som gangbare standarder for udveksling af redigerbare dokumenter med det offentlige.

Ret beset lyder den franske formulering, at alle ISO-godkendte, XML-baserede standarder er i orden at bruge, men konkret anbefaler rapporten, at ODF og OOXML holdes 'under observation'.

Den formulering betyder samtidig, at DGME ikke tager endelig stilling til obligatoriske, åbne standarder i den franske dokumentformatkrig.

Rapporten noterer sig dog, at der p.t. ikke findes en implementering af OOXML, der lever op til kriterierne.

»Indtil begge standarder er fuldt understøttet i de anvendte kontorprogrammer, findes der konverteringsprogrammer såsom ODF converter og SUN ODF-plugin til at klare opgaven,« står der således.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 John Gøtze

Morten,

Det franske interoperabilitetsrammeværk (altså PDFen du linker til) er for det første udgivet den 12. maj 2009, og som sådan ikke nogen nyhed.

Men hvad er mere vigtigt, er at din overskrift er decideret usand. Som du selv præciserer er ODF og OOXML netop "Under Observation", det vil sige ikke engang godkendte, endsige anbefalede.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere