Fra Windows Live til Windows Død

BRUGEROPLEVELSE: Det er sgu ? undskyld sproget ? ofte de små ting, der gør livet ved skærmen mere besværligt end godt er.

Nogle gange bliver man pludseligt bare så træt. Man sidder der foran tastaturet med en opgivende grimasse og tænker: ?Hvor svært kan det være??

I fredags skiftede jeg for en god ordens skyld password på Windows Live. Det er næsten en daglig foreteelse at få skumle invitationer på Messenger, og Microsoft har på det seneste anbefalet påpasselighed og skift af password.

Ind fra Messenger på min arbejds-pc med Windows Vista. Nyt password på 17 karakterer indtastet. Godt nok til mig, selvom Windows Live kun betragtede det som password med sikkerhed i klassen ?middel?. Så langt så godt.

Hjemme igen og med weekenden vel overstået skal jeg på Messenger fra min hjemmemaskine, der er en mac. Knaster det nye password ind i Microsofts helt egen Messenger. 16 karakterer kaster sig ind på deres rette plads i det lille felt ? og så: Bing!

Hov, Messenger på mac i nyeste version kan så åbenbart ikke håndtere passwords på mere end 16 karakterer. Besynderlig begrænsning? Og hvorfor hulen fik jeg ikke det at vide, da jeg på Microsofts egen anbefaling skiftede password?

En lille irritation her en grå mandag morgen, hvor der som altid er nok at se til. Og lige netop i dag, hvor jeg arbejder hjemme er Messenger en brugbar lille hjælper. Men Windows Live var blevet til Windows Død.

Ikke det du skal bruge, når du behøver det
Man skal jo ikke lade sig stoppe af lidt modgang, så ind på windowslive.com for at skifte til et password, der kunne stå sin prøve på begge platforme. Ingen problemer med at logge ind med de 17 karakterer her.

Men intetsteds på windowslive.com kan man skifte password. Ikke et sølle lille link til brugerinformationer, account-sider eller lignende ? hverken når man er logget ind eller ud.

Der er kun endeløse mængder af markedsføring om Windows Lives fortræffeligheder, og lige midt i forsidens skærmbillede står der med sidens største bogstaver:

?Windows Live. Whatever you need, wherever you are.?

Nope! Der er ikke lige, hvad jeg skal bruge ? og hvad man med al rimelighed kunne forvente var der.

Man kan heller ikke umiddelbart navigere sig frem til nogen hjælp på microsoft.com. Søgning viser sig dog at være vejen frem. I andet forsøg giver søgestrengen ?change password Windows Live? et link til en supportside, hvor der helt nede i bunden findes et link til accounts på Windows Live.

Herfra var alt nemt. Og Windows Død blev til Windows Live igen. Men hvorfor skulle jeg dog bruge en masse tid på absolut ingenting?

Du kender det selv

Det er ikke fordi, det er verdens største historie, det her. Men man løber tit og ofte ind i dens slags små, tidsrøvende og helt unødvendige problemer. Og der er så mange af dem, at de nogle gange bare kommer til at fylde uforholdsmæssigt meget i forhold til problemernes størrelse.

Del meget gerne dine historier med os andre i debatten.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (14)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#3 Christian Nobel

Det er egentlig sjovt, når noget sådant sker i Windowsverdenen, ja så er det bare noget man må acceptere.

Hvis en bruger havde haft en tilsvarende oplevelse i forbindelse med at afprøve Linux, ja så var tommelfingeren vendt nedad, og Linux dømt ude som, ikke brugervenligt, ikke klar til desktoppen, og hvad man ellers hører.

Ja jeg undrer mig bare.

/Christian

 • 0
 • 0
#4 Mads Bendixen

Når man fejlsøger på underlige MSN/Live-fejl skal man starte med at tjekke om tid og dato er korrekt. Det kan den ikke håndtere og spytter alverdens ubrugelige fejlmeddelelser og hjælpeguides ud.

 • 0
 • 0
#7 Deleted User

... viser det sig at man sidder på en frisk installation af Windows, og gerne vil have messenger, så skal man også igen en længere process.

Det som engang kunne gøres på 30 sekunder tager nu en hel krig. Før i tiden kunne man blot downloade MS Live Messenger installeren, og installere den. Bingo - Færdig!

Nu skal man hente Windows Live Installer, og derfra vælgte komponenter. Jeg vælger blot Messenger, da det er det jeg har brug for ... Så bruger den 5-10 min på at "søge maskinen igennem" for Windows programmer, som man måske har brugt Windows Live Installeren til (selvom det er første gang man kører denne process) ... og derfra kan man (med lidt held) få lov til at installere Windows Live Messenger.

En absurd langsommelig process, som hurtigt er blevet erstattet af Trillian på Windows maskinen :P

Kunne MS gøre det lettere? eller er det absolut fordi de skal trække den Live Suite ned over hovedet på folk?

Min kærlighed til Kopete og Pidgin er vokset meget siden da ;)

 • 0
 • 0
#8 Martin Hvidberg

Det er da indlysende at det er helt ude i skoven den måde Live fungerer. Det skal selvfølgeligt virke på alle platforme, uden problemer. Men hvorfor bruger folk overhovedet sådan noget elendigt sw, der må findes masser af bedre alternativer...?

:-) M

 • 0
 • 0
#9 Søren Dreijer

Nu er det ikke fordi jeg selv synes, at Live Messenger er verdens bedste stykke software, men det betyder ikke, at du har ret I alle de andre beskyldninger, der flyver til højre og venstre i den her post.

Men intetsteds på windowslive.com kan man skifte password. Ikke et sølle lille link til brugerinformationer, account-sider eller lignende – hverken når man er logget ind eller ud.

Nu prøvede jeg lige at retrace dine steps, og jeg fandt det nu ikke så svært, som du beskriver. Jeg gik ind på windowslive.com, loggede ind da den bad mig om det, og da jeg ikke kunne finde noget link til "Account" eller lignende, klikkede jeg på "Help" nede i bunden. Det åbnede så et nyt vindue, hvor der blandt andet var en (stor) tab kaldet "Account Summary". Ved at klikke på den, kom der et stort link op ude til højre under "Common Tasks", som hed trommesolo "Change password".

Det tog mig lige nøjagtigt 20 sekunder...

 • 0
 • 0
#10 Anonym

Hej Søren

Tak for din "retrace". Du har både ret og ikke ret - og mængden af miskmask hos Microsoft stiger yderligere.

Jeg havde selvfølgelig tjekket hjælp-funktionen og ikke fundet Account-delen. Og den findes såmænd stadig ikke, når man browser med Firefox3 på mac.

Jeg har så lige prøvet fra Vista-pc'en, og her har du fuldstædig ret: Der er let adgang til den savnede funktion både fra IE og Firefox3.

At windowslive.com leverer forskellige hjælpesider afhængig af operativsystem kan der måske være gode grunde til, men at udelukke så central en funktion for nogle brugere understreger egentlig kun min kommentars pointe.

 • 0
 • 0
#12 Hans Jørn Storgaard Andersen

At tænke sig: Du har en Mac derhjemme og en Windows på arbejde - og så klager du over, at dit pasord på 17 tegn (karakterer er noget man får i skolen) er for langt til din Mac. Det er da småproblemer i forhold til min søn, der lige er startet på handelsskole og SKAL have en bærbar Windows (ellers dumper han inden for max. 7 dage!). Men problemet var, at Vista Home Basic ikke kunne køre på den bærbare, som vi investerede i - så vi installerede XP Home i stedet for - og så skete der det, der ikke må ske: Live Messenger kunne simpelt hen ikke installeres !!! Den kører stadig ikke, og hvad søren gør man så, når uheldet er ude - man skifter til en lille Asus EEE Pc med Linux ombord - klikker på en ikon, der hedder "MESSENGER" - og pokker tage mig, om ikke programmet både kører og fungerer. Det ser godt nok ikke så pralende ud, der er heller ikke så mange uopfordrede annoncer på skærmen, men det virker altså -endog med det lille web-kamera.

Så jeg vil anbefale dig at anskaffe en EEE Pc - så har du hele tre at vælge imellem, idet du jo kunne have brug for en bærbar til rejser og lign.

ps! Jeg har ikke prøvet at skifte pasord til mere end 16 tegn, men jeg er rimelig sikker på, at Pidgin (som Linux-udgaven af Messenger hedder) kan håndtere det - og kan det ikke, så er der nok "nogen", der gør noget ved sagen inden længe.

 • 0
 • 0
#14 Anders Reinhardt Hansen

Kan iøvrigt lige tilføje at pidgin faktisk også kan bruges under windows hvor jeg har brugt den i et par år nu af gode grunde:

 1. Du slipper for at få reklamerne i Windows Live.
 2. Du kan forbinde til flere protokoller af gangen, for mit vedkommende har jeg gtalk, msn, icq og to jabber servere hooket op. Desuden har jeg båden arbejds msn og en hjemme msn som jeg kan være forbundet til samtidigt.

At msn er en lukket protokol der i perioder gør msn livet på pidgin lidt besværligt er en anden snak men det fungerer 99.9% af tiden.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere