Fra i dag skal offentlige apps følge reglerne om webtilgængelighed

23. juni 2021 kl. 09:59
Min Sundhed app
Illustration: Skærmbillede fra Apple.com.
Først var det nye hjemmesider, så de gamle og nu skal også mobilapplikationer fra det offentlige følge reglerne om webtilgængelighed. Det giver Digitaliseringsstyrelsen en ekstra tilsyns-arbejde.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Når en applikation fra en offentlig myndighed gør sit indtog på en smartphone eller et andet device hos en borger herhjemme skal den fra i dag også opfylde EU’s tilgængelighedskrav.

Det skriver Digitaliseringsstyrelsen planmæssigt i en pressemeddelelse.

For det har nemlig hele tiden været planen, at mobilapplikationer fra offentlige myndigheder skulle omfattes af reglerne.

Dermed er dagen i dag blot endnu en etape i det arbejde, der begyndt med, at hjemmesider nye såvel som gamle tidligere er blevet omfattet af reglerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

At reglerne også omfatter mobilapplikationer betyder dog, at man hos Digitaliseringsstyrelsen har fået endnu en ting at føre tilsyn med. For monitoreringen af, om diverse sider følger reglerne omfatter altså nu også monitorering af apps.

Digitaliseringsstyrelsen oplyser, at det såkaldte "WAS-tool" i forbindelse med, at mobilapplikationer er blevet omfattet af rejlerne, er opdateret, sådan, at men nu også kan lave tilgængelighedserklæringer for mobilapplikationer.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger