Fra én til nul: Nyt Folketing bliver uden it-folk

Ingen af de it-professionelle kandidater, der stillede op til Folketingsvalget, blev valgt ind. I stedet blev den eneste it-ordfører med en it-baggrund sendt ud af tinget.

Hvis nogen havde håbet på et nyt Folketing med flere it-kyndige, bliver de slemt skuffede.

Ingen af de kandidater, som har en baggrund inden for it-branchen, blev valgt ind. I stedet blev den eneste med en smule it-baggrund i det afgående Folketing vippet ud.

Blodbadet i det Konservative Folkeparti gik ud over partiets it-ordfører inden valget, Daniel Rugholm, som tidligere har været country manager for it-virksomheden Targit. Og det katastrofale valg for partiet betød også, at ingen af de it-kyndige kandidater, som stillede op for de konservative, fik stemmer nok til et sæde i tinget.

Det gælder it-folkene Rasmus Mahler, Claus Dyhrberg og Lars N. Carstensen. Sidstnævnte var en af de fem, som Version2 beskrev i serien om it-kandidater.

Hos Venstre stillede Peter Madsen og Klaus Markussen op, chefkonsulenter i henholdsvis IT- og Telestyrelsen og Forsvarets Koncernfælles Informatiktjeneste, men blev heller ikke valgt ind.

Og resultatet var det samme for de øvrige kandidater med ordet ’it’ i jobbeskrivelsen. Hos de Radikale var valgkampen forgæves for it-konsulent Thomas Baun. Og Dansk Folkepartis Morten Dreyer og Liberal Alliances Rolf Larsen og Anders Thorup må også fortsætte deres it-arbejde uden for Folketinget.

Enhedslisten havde en enkelt it-uddannet person på listen over kandidater, Bjarne Thyregod. Han blev heller ikke valgt, men har i øvrigt også sagt farvel til it-faget for længe siden. I dag arbejder han som handicaphjælper.

Hvem der bliver it-ordførere for partierne i det nye Folketing er ikke faldet på plads over hele linjen. Hos S og SF skal der findes nye it-ordførere, for Hanne Agersnap genopstillede ikke, mens Yildiz Akdogan lige netop ikke blev genvalgt. De radikales it-ordfører Morten Østergaard spås en ministerpost, måske som videnskabsminister, hvis de Radikale indgår i en ny regering. I så fald videregiver han efter alt at dømme også it-ordførerposten. Og hos de Konservative er Daniel Rugholm som nævnt ikke valgt ind.

Kun Enhedslisten har indtil videre meldt ud om it-ordførerskabet. Det bliver nyvalgte Stine Brix, der fremover skal forholde sig til Danmarks it-udfordringer for det tredoblede venstrefløjsparti.

Tilføjelse 30/9: Den nye it-ordfører for Dansk Folkeparti, Dennis Flydtkjær, er uddannet datamatiker, men kommer fra en stilling som direktør for et firma, der producerer regnmålere.

Læs også: Dansk Folkeparti udnævner datamatiker til it-ordfører

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (8)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#4 Thomas Hagedorn

En ting er at de nævnte kandidater med IT baggrund ikke kom ind.. surt i sig selv, når IT nu er en videnstung branche og alle partierne stort set er enige om at vi skal overleve på viden fremadrettet.. .. men hvordan ser det ud, hvis man ser på hvor stor en % del af IT folk der er i arbejdsstyrken, kontra antallet af kandidater - er vi så under repræsenteret eller hvordan?.. Bolden er din Jesper..;-)

 • 1
 • 0
#5 Peter Makholm Blogger

Ja, det er hamrende uretfærdigt at de samfundsvidenskablige uddannelser nærmest støvsuger markedet for generelt politisk interesserede unge (som jeg antaget har større sandsynlighed for at blive folketingsmedlemmer senere i livet).

Vi må kæmpe for at folk bliver tildelt en uddannelse uafhængigt af deres interesser! Kun på den måde kan vi få flere politikere og hestepiger blandt IT-folk!

 • 2
 • 0
#6 Michael Nielsen

De fleste politikere vi har er karriere politikere, mange har end ikke noget reel erhvervserfaring, men skal styre vores land..

Ingen under de dræber landets konkurrence evne, og eksportere jobs som aldrig før, fordi de har ingen viden om nogen form for erhverv..

Der burde være krav om, at for at man kan sidde i folketinget, at man har som et minimum erfaring fra erhvervslivet, således man ikke bare har fantasifule ideologiske ideer som intet har med realiteten at gøre...

IT er bare endnu en industri som ikke er repræsenteret i folketinget.

 • 0
 • 0
#7 Jørgen Elgaard Larsen

Mængderne "IT-kyndig" og "Har en jobtitel med noget med IT" er uafhængige.

Der er heldigvis folk uden IT-titler, som forstår sig glimrende på IT. Meget af IT-politikken handler jo ikke bare om teknisk forståelse, men også om sund fornuft.

Omvendt har man også set folk med fine IT-titler, som ikke fattede en dyt af selv de simpleste ting.

 • 3
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere