Forvaltningen af verdens ip-adresser er på vej ud af amerikanernes hænder

Inden september i år skal administrationen af organisationen IANA, der er den øverste globale myndighed for tildeling af ip-adresser, overgå fra at være på amerikanske hænder til at tilhøre et globalt forum.

Siden marts sidste år, da det amerikanske tele- og it-agentur National Telecommunications and Information Administration (NTIA) bekendtgjorde, at amerikanerne ønskede at overdrage forvaltningen af de primære opgave med at forvalte fordelingen af ip-adresser, har der været travlt hos internettets nonprofitorganisationer.

I en pressemeddelelse anerkender Det Europæiske Råd det store internationale organisationsarbejde, der allerede er lagt i at få overdragelsen af ansvaret på plads.

Læs også: Nu løber USA også tør for IPv4-adresser

NTIA, der hører under den amerikanske regering, ønsker inden slutningen af september i år at overdrage det forvaltningsmæssige ansvar for organisationen Internet Assigned Numbers Authority (IANA), som overser den mest grundlæggende fordeling af verdens ip-adresser.

Overdragelsen skal ske til et såkaldt globalt interessentforum, der ikke umiddelbart er specificeret nærmere, hvilket skal sikre, at internettet fremadrettet holdes frit og åbent og ikke bliver et fragmenteret netværk.

Læs også: Microsoft er løbet tør for IPv4-adresser i USA

Det fremgår ikke af Det Europæiske Råds pressemeddelelse, hvor langt arbejdet er, men IANA’s kontrakt udløber den 30. september, og rådet opfordrer derfor også til fortsat engagement fra verdens regeringer og relevante organisationer.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere