Fortsætter kampen for bedre telekommunikation mellem EU-landene

Kampen for bedre telekommunikation EU-landene i mellem skal fortsætte, mener den nyudpegede Vicepræsident for området, som samtidig ser en kæmpe milliardbesparelse for virksomhederne.

Den nyudpegede Vicepræsident for EU Kommissionen for det digitale indre marked, Andrus Ansip, fortsætter sin forgængers kamp for et indre marked for telekommunikation. Det skriver Telecomstechnews.

I det første plenarmøde efter udnævnelsen, åbnede Ansip med: »Det digitale indre marked kræver vores umiddelbare opmærksomhed. Vi har brug for et indre marked for telekommunikation, som et solidt grundlag for vores fremtid.«

Læs også: EU-politiker: Nu bliver roaming afskaffet helt i EU

Det indre digitale marked vil, ifølge Andrus Ansip, give mulighed for, at virksomheders beslutninger bliver taget hurtigere mellem medlemsstaterne, og fremme vækst og innovation uden de bureaukratiske forhindringer, der er i dag.

På baggrund af kommissionens beregninger, kan et digitalt indre marked spare virksomhederne for omkring 260 milliarder euro om året.

Andrus Ansip vil, som led i at skabe det indre marked for telekommunikation, have mere samarbejde i allokeringen af mobile frekvenser for at øge konnektiviteten over hele europa, så alle får de samme muligheder for at opnå forbindelse til nette, og han mener ikke, at det bliver et teknisk spørgsmål.

»Det handler om at få høj kvalitet – og anstændigt prissat – konnektivitet og nye tjenester. Der er endnu mere at arbejde at gøre, for at opnå et virkeligt forbundet indre marked. Et marked, hvor alle forbrugerne er i stand til at nyde digitalt indhold og services – uanset hvor I EU de befinder sig,« siger Ansip.

Læs også: EU's roaming-aftale truet af strid om netneutralitet

»I dag, når en lille virksomhed forsøger at sprede sig til hele EU, står den over for 28 forskellige regelsæt for forbrugerbeskyttelse, databeskyttelse, aftaleret og skattesatser. Forbrugerne, som forsøger at købe online, møder endeløse barrierer. Og det bare koster for meget, både for forbrugere og virksomheder,« siger Ansip.

Meget af Ansips tale gik på de besparende fordele ved et indre telekommunikationsmarked. Men i sin tale adresserede Anis også den voksende bekymring om netneutralitet. Blandt andet langede han ud efter søgemaskinerne, og deres potentiale til at diskriminere omkring, hvad der bliver vist om folk.

»Vi bør diskutere en bred vifte af foranstaltninger, der begynder med åbenhed, præferencer og lodrette tjenesteydelser på dette område,« udtalte Ansip inden han igen begyndte at snakke om besparelser.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere