Fortsættelse til kung-fu-filmen 'Tiger på spring' får premiere på Netflix

30. september 2014 kl. 11:041
Fortsættelse til kung-fu-filmen 'Tiger på spring' får premiere på Netflix
Illustration: The Weinstein Co..
Filmen vil i første omgang kun få premiere i IMAX-biografer og på Netflix, som dermed for første gang bliver debutplatform for en stor spillefilm.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Streaming-tjenesten Netflix har allerede bevæget sig ind på markedet for tv-serier produceret direkte til tjenesten, men nu begynder Netflix også at snuppe en bid af dét, der tidligere har været biografernes enemærker.

Næste år vil efterfølgeren til filmen 'Tiger på spring, drage i skjul', får nemlig premiere eksklusivt i IMAX-biografer og på Netflix samtidig, mens andre platforme kommer til at stå i anden række. Det skriver Variety.

Der er således tale om en særaftale mellem produktionsfirmaet The Weinstein Company, IMAX og Netflix, og det er første gang, at en større spillefilm får sin debut på Netflix.

Normal praksis i filmbranchen er først at give filmen tid i biograferne; dernæst på udlejningsmarkedet, betalingskanaler og salg; og til sidst almindelige tv-kanaler og streaming-tjenester. I dette tilfælde rykker Netflix altså frem i første række, ligesom biografer, som ikke bruger IMAX-udstyr, må vente på filmen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Filmen 'Crouching Tiger, Hidden Dragon: The Green Legend' er en efterfølger til filmen fra 2000 med to af de samme skuespillere i hovedrollerne og baseret på den næste bog i samme serie. Filmen er dog ikke instrueret af Ang Lee, som stod for den første film.

1 kommentar.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
3. oktober 2014 kl. 19:39

Det er godt nok spændende at følge denne udvikling. Streamingtjenesterne (læs: Netflix indtil videre) overtager mere og mere i branchen, og det er vel ikke utænkeligt, at det ender ud med, at de ejer alle rettighederne, og det pludselig er biograferne, der må "streame" filmene/købe sig til dem.

Der er hvert fald ingen tvivl om, hvor fremtiden for markedet ligger. jeg tror, at det her blot er en forsmag på, hvad vi kommer til at se fremover på film/serie markedet.

Venlig Hilsen Jeppe KollerupOnlineStreaming.dk