Fortrolige Prism-dokumenter skal offentliggøres efter Yahoo-sejr i retssag

17. juli 2013 kl. 09:56
Yahoo vil gerne have renset sit navn i forbindelse med Prism-afsløringerne. En sejr i en retssag kan blive et vigtigt skridt på vejen
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Flere hidtil fortrolige dokumenter om det kontroversielle overvågningsprogram Prism bliver nu lagt frem til offentlighedens skue.

Det er resultatet af en retssag ført af internetvirksomheden Yahoo for at få dokumenterne, der stammer fra anden retssag i 2008, bragt ud af fortrolighedens mørke. Det beretter BBC.

Retssagen fra 2008 anses for at være afgørende i oprettelsen af NSA-programmet Prism og dermed en omfattende registrering af nettrafik verden over.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I den aktuelle retssag har internetvirksomheden kæmpet for at få afdækket oplysninger, som viser, at Yahoo strittede imod NSA-kravene om overvågning.

Yahoo skriver i en udtalelse, at de nye oplysninger vil 'bidrage konstruktivt til den aktuelle debat i offentligheden om privatliv på nettet'.

Den amerikanske regering skal senest 29. juli oplyse, hvornår dokumenterne kan være klar til offentliggørelse, skriver BBC.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger